21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Κύπρος στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης συμμετοχής των γυναικών στην ψηφιακή οικονομία

    women in digital

    Χαμηλές επιδόσεις καταγράφει η Κύπρος στον ετήσιο πίνακα αποτελεσμάτων της Ε.Ε (Women in Digital – index 2018) αναφορικά με την συμμετοχή των γυναικών στην ψηφιακή οικονομία . Ο συγκεκριμένος πίνακας αξιολογεί την ένταξη των γυναικών σε ψηφιακές θέσεις απασχόλησης, σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας, και αναλύει τις επιδόσεις των κρατών μελών της ΕΕ στους τομείς της χρήσης του Διαδικτύου και τις δεξιότητες χρήσης του internet, καθώς και ειδικές δεξιότητες στην απασχόληση, στην βάσει 13 επί μέρους δεικτών.

    Σύμφωνα με τον πίνακα αποτελεσμάτων, η Κύπρος βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη και πιο συγκεκριμένα στην 22η θέση. Ωστόσο, όπως διαπιστώνεται στη μελέτη, περιλαμβάνεται στις χώρες όπου οι γυναίκες καταγράφουν υψηλότερες βαθμολογίες στις ψηφιακές δεξιότητες σε σχέση με τους άνδρες. Οι υπόλοιπες χώρες είναι η Λετονία, Σλοβενία, Βουλγαρία, και Λιθουανία.

    Αντίθετα, χώρες με μακρά παράδοση σε θέματα ισότητας και κοινωνικής ενσωμάτωσης, όπως η Φινλανδία, Σουηδία, Λουξεμβούργο και Δανία καταλαμβάνουν κατά σειρά τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη αναφορικά με τη συμμετοχή των γυναικών στην ψηφιακή οικονομία. Ο ετήσιος πίνακας δείχνει επίσης ότι η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ελλάδα και η Ιταλία είχαν τις χαμηλότερες βαθμολογίες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles