21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    “Ναι, έχουμε τον τρόπο να κάνουμε εύκολα και οικονομικά τις οθόνες αφής άθραυστες”

    Ναι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πλέον να έχετε αγοράσει ένα smartphone με οθόνη ανθεκτική στις γρατζουνιές, αυτό, ωστόσο, μη σας ξεγελάει, καθώς δεν την καθιστά αυτόματα και… άθραυστη.

    iphone-4-shattered-screen

    Ακόμη και μία τέτοια δυνατότητα, όμως, θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα για τη συσκευή σας, με τη βοήθεια μίας “εφεύρεσης” ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Akron στις ΗΠΑ, οι οποίοι αναπτύσσουν ένα ανθεκτικό φιλμ για οθόνες αφής που ξεπερνάει τις δυνατότητες των λύσεων που υπάρχουν σήμερα.

    Χρησιμοποιώντας ένα διαφανές στρώμα από ηλεκτρόδια σε μία επιφάνεια πολυμερούς, μπορεί αυτή να γίνει περισσότερο “σκληρή” αλλά και εύκαμπτη, σε σχέση με τις δυνατότητες της τρέχουσας τεχνολογίας, που αξιοποιεί, στις περισσότερες περιπτώσεις, την επικάλυψη από οξείδιο ινδίου-κασσιτέρου.

    new-coating-smartphones

    Η νέα επικάλυψη μπορεί να λυγίσει πάνω από 1.000 φορές χωρίς να σπάσει, το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι πως από το πανεπιστήμιο πιστεύουν πως είναι ακόμη πιο οικονομική και από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα στις οθόνες αφής.

    Μπορεί να κατασκευαστεί σε μαζική παραγωγή σε κυλίνδρους και, παρόλο που δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορεί να είναι εμπορικά διαθέσιμη, οι ερευνητές αναμένουν ότι η τεχνολογία τους θα μπορούσε να φτάσει σύντομα στην αγορά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles