20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Project Hera. Να πώς η Google θα ενοποιήσει Chrome, Android και Αναζήτηση

    Χθες είχαμε πληροφορίες για το Android TV της Google από το The Verge και, μερικές ώρες αργότερα, διαβάζουμε κάτι ακόμη όσον αφορά επερχόμενα σχέδια που έχει η εταιρεία. Το Android Police αποκαλύπτει μία άκρως ενδιαφέρουσα φήμη, καθώς και κάποια screenshots με τα οποία επιχειρεί να τη στηρίξει. Πρόκειται για το Project Hera, με στόχο την “ενοποίηση” της εμπειρίας των χρηστών στα προϊόντα της, “σπάζοντας τα τείχη” μεταξύ του Android, του web και του Google Search, κάτι που ακουγόταν εδώ και πολύ καιρό (από τότε που ο Sundar Pichai ανέλαβε επικεφαλής και του Chrome και του Android ταυτόχρονα). Πρόκειται για ένα project που δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δούμε το καλοκαίρι στο Google I/O.

    Project Hera

    H “γεφύρωση” διαφορετικών προϊόντων της Google (Android, Chrome και Google Search) φαίνεται πως θα γίνει με βάση ένα σχέδιο που επιτρέπει σε HTML5 εφαρμογές να ενσωματωθούν σε native Android apps και στην ίδια την πλατφόρμα. Αυτό θα συμβεί με τη βοήθεια ενός ειδικού Chromium build που προορίζεται για να τρέχει σε Android και να εκτελεί tasks μέσω του Διαδικτύου, για Google αλλά και third-party εφαρμογές. Έτσι, δημιουργείται ένα ξεχωριστό UI, απ’ όπου οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν quick tasks online, χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουν μία εφαρμογή. Το Project Hera θα λειτουργεί, ουσιαστικ,ά με τη λογική του συγχρονισμού που προσφέρει ο Chrome σε όλες τις συσκευές, με τη διαφορά ότι αυτό, πλέον, θα ισχύει για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Google.

    Το Android Police (με βάση κάποια screenshots που έχουν διαρρεύσει από το φημολογούμενο redesign του Gmail πριν λίγες ημέρες και μοιάζουν με αυτό που η Google φαίνεται να δουλεύει στο Project Hera) συνέθεσε τις ακόλουθες φωτό που περιγράφουν τις αλλαγές που ετοιμάζονται ως προς το κομμάτι της ενοποίησης της εμπειρίας των χρηστών όσον αφορά τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας. Βλέπουμε στο παράδειγμα τη δυνατότητα απάντησης σε email χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε μία εφαρμογή, αλλά και άλλα στοιχεία από την πιθανή επανασχεδίαση. Δείτε τις εικόνες και πάρτε μία ιδέα από αυτά που ίσως ετοιμάζει η Google για το μέλλον.

    project-hera-01

    project-hera-02

    project-hera-03

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles