20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ο “τρελός” Σουηδός που θέλει να φτιάξει ένα σπίτι στο φεγγάρι!

    Ο Σουηδός καλλιτέχνης Mikael Genberg έχει έναν ιδιαίτερο στόχο… ζωής. Ποιος είναι αυτός; Κανένας άλλος παρά ένα… σπίτι στο φεγγάρι. Για να κάνει το στόχο του λιγάκι πιο… εφικτό, ωστόσο, έχει κάνει ένα… συμβιβασμό. Το να μην έχει το σπίτι κανέναν κάτοικο (πάλι καλά!).

    spiti-sto-feggari

    Και πάλι, πάντως, δεν είναι εύκολο να γίνει πραγματικότητα το όνειρό του. Καταρχήν, πρέπει να ετοιμαστεί το ίδιο το σπίτι ως ένα ιδιαίτερο… installation που θα μπορεί να αντέξει μακριά από τον πλανήτη μας. Σε αυτό το κομμάτι να σημειώσουμε ότι, προς το παρόν, είναι σχεδιασμένο σε ποσοστό περίπου 75%, με τη βασική ιδέα να θέλει την κατασκευή του να περιλαμβάνει πλαίσιο από άνθρακα καλυμμένο από λεπτό ειδικό ύφασμα κατάλληλο για τις συνθήκες που υπάρχουν στο φεγγάρι.

    Όσον αφορά το πώς θα μεταφερθεί εκεί, ο Genberg και η ομάδα του σχεδιάζουν να συνεργαστούν με την εταιρεία Astrobotic Technology με έδρα το Pittsburg. Έχουν ζητήσει χρηματοδότηση για να κάνουν το στόχο τους πραγματικότητα, ακόμη και εν μέσω… οικονομικής κρίσης, και ζητούν 15 εκατομμύρια δολάρια!

    Δύσκολος στόχος και ένα πραγματικά… περίεργο όνειρο, αλλά, τελικά, ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε την επιθυμία κάποιου;

    Άντε και με κατοίκους! Όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα έχουν και γρήγορο Wi-Fi.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles