21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το πρώτο chipset Wi-Fi 7 από την Qualcomm!

    Κάνει για πολλοστή φορά υπέρβαση η Qualcomm με την πρόσφατη αποκάλυψη του chipset FastConnect 7800 στο MWC 2022. Φραστικά αυτό που είπε η εταιρεία για το συγκεκριμένο chipset είναι πως πρόκειται για το “το πρώτο προϊόν Wi-Fi 7 στον κόσμο”.

    Το FastConnect 7800 είναι ένα chipset 14 nm που υποστηρίζει Wi-Fi 7 και Bluetooth 5.3, που υπόσχεται συνδεσιμότητα δικτύου υψηλής ταχύτητας, χαμηλής καθυστέρησης και βελτιώσεις ασύρματου ήχου. Μεταξύ των υποστηριζόμενων φασμάτων 5GHz, 6GHz και 2,4GhHz, το Wi-Fi 7 χρησιμοποιεί τα δύο πρώτα, ενώ το τελευταίο προορίζεται για Bluetooth και Wi-Fi χαμηλότερου εύρους ζώνης.

    Με τη χρήση της τεχνολογίας πολλαπλών συνδέσμων High Band Simultaneous (HBS) και δύο ραδιόφωνων Wi-Fi, το FastConnect 7800 επιτρέπει έως και τέσσερις συνδέσεις στις ζώνες των 6GHz και 5GHz. Στη ζώνη των 6 GHz, το chipset χρησιμοποιεί ένα μόνο 320 MHz ή δύο συνδυασμένα κανάλια 160 MHz για να προσφέρει εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες έως και 5,8 Gbps. Όταν το φάσμα των 6 Ghz δεν είναι διαθέσιμο, χρησιμοποιεί τη ζώνη των 5 GHz, μειώνοντας έτσι τη μέγιστη ταχύτητα δικτύου στα 4,3 Gbps.

    Υπάρχει μια άλλη υποστηριζόμενη τεχνολογία που ονομάζεται 4-Stream Dual-Band Simultaneous (DBS), η οποία βοηθά το chipset να προσφέρει λανθάνοντα χρόνο μόλις 2ms για μια διαρκή, χωρίς καθυστέρηση εμπειρία.

    Περί των λοιπών του δυνατότητων, το FastConnect 7800 εκτός από το Wi-Fi 7 υπάρχει υποστήριξη για Wi-Fi 6 ή 6E. Αν και το Wi-Fi 7 αναμένεται να ωριμάσει πλήρως και να φτάσει σε μια μεγάλη ποικιλία συσκευών έως το 2024, η Qualcomm λέει ότι η λύση του θα είναι εμπορικά διαθέσιμη από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Μπορεί να το δούμε να κάνει το ντεμπούτο του στο επερχόμενο κορυφαίο SoC της Qualcomm για smartphone, πιθανώς το Snapdragon 8 Gen 2.

    Γενικές βελτιώσεις παρατηρούνται και στην ποιότητα ήχου και μάλιστα υποστηρίζεται το Dual Bluetooth με LE Audio και η τεχνολογία Snapdragon Sound, βοηθώντας το chipset να παρέχει ασύρματα ήχο υψηλής ανάλυσης χωρίς απώλειες 16 bit ή 24 bit. Τα διπλά Bluetooth radios προσφέρουν επίσης μια σειρά από πλεονεκτήματα με διπλάσια εμβέλεια, μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και πολύ γρήγορους χρόνους σύζευξης.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles