20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    VAIO Z και VAIO Z Canvas. Η μεγάλη επιστροφή του brand με δύο υβριδικές συσκευές

    Μπορεί η Sony να πούλησε τα… VAIO στο ιαπωνικό επενδυτικό group, Japan Industrial Partners, ωστόσο το “εμβληματικό” brand παραμένει ζωντανό. Τώρα, ανακοινώνει δύο νέους υπολογιστές σε εκδήλωση στο Τόκυο, όπου παρουσιάστηκαν τα VAIO Z και VAIO Z Canvas, με το τελευταίο να αποτελεί την τελική έκδοση του prototype μοντέλου που είχε κάνει την εμφάνισή του τον περασμένο χρόνο.

    vaio-z

    Το 13,3 ιντσών VAIO Z, που θα είναι άμεσα διαθέσιμο, έρχεται με περίβλημα από κράμα αλουμινίου-άνθρακα, έναν πέμπτης γενιάς Core i7 processor (υπάρχει και έκδοση με i5), 8 ή 16 GB RAM, SSD που σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να κάνει boot το μηχάνημα από κατάσταση standby μέσα σε 0,3 δευτερόλεπτα, ενώ έχει βάρος 1.34 κιλά, πάχος 16,8 χιλιοστά και υπόσχεται 15.5 ώρες χρήσης.

    vaio

    Μία ειδική “άρθρωση” στο πίσω μέρος από το σασί του επιτρέπει στην οθόνη του να κλείνει ώστε να μετατρέπεται ακόμη και σε tablet, ενώ υποστηρίζει και ειδικό stylus.

     

     

    vaio-z-2.0

    Έχει ακόμη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, που τοποθετεί την οθόνη σε ειδικό mode όπου προβάλλει το φως σε μικρότερη γωνία, για μειωμένη κατανάλωση έως και 40% σε σύγκριση με μία τυπική LCD. Το πληκτρολόγιό του κάνει λιγότερο θόρυβο, σύμφωνα με τη Sony, ενώ η συσκευή θα διατεθεί με κόστος 190.000 γεν (δηλαδή περί τα 1.400 ευρώ), τιμή διόλου ευκαταφρόνητη.

    vaio-z-canvas

    Το VAIO Z Canvas θα κυκλοφορήσει αργότερα το Μάιο, διαθέτοντας οθόνη 12,1 ιντσών ανάλυσης 2560×1704 pixels, αποσπώμενο πληκτρολόγιο, επεξεργαστή Core i7, γραφικά Intel Iris Pro, αποθηκευτικό χώρο έως 1TB και έως 16GB μνήμης. Το κόστος του φτάνει τα 200,000 γιέν (δηλαδή περί τα 1.485 ευρώ). 

    pic-1

    Η VAIO δεν έχει δώσει πληροφορίες, προς το παρόν, για κυκλοφορία των συσκευών εκτός Ιαπωνίας, όπου θα πραγματοποιηθεί σε αυτή τη φάση η διάθεσή τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles