15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Άγνωστα facts του Τελευταία Εξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ που κλείνει 20 χρόνια

    20 χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία της ταινίας του Frank Darabont, ουσιαστικά την προσαρμογή στο short story του Stephen King, Rita Hayworth and the Shawshank Redemption.

    The-Shawshank-Redemption-03-1024x691

    H πορεία της στο box office μόνο εντυπωσιακή δεν θα την έλεγε κανείς. Όταν βγήκε στις αίθουσες το 1994 το κοινό δεν έκανε ουρές στα ταμεία. Η πορεία της όμως κυκλοφόρησε σε DVD έγραψε ιστορία. Αρκεί να δείτε την βαθμολογία που έχει στο IMDB και θα καταλάβετε. Είναι μία από τις πλέον αγαπημένες του κοινού, μία δουλειά που μνημονεύεται μέχρι σήμερα φανατικά.
    Η ταινία είναι επίσης η πιο πολυπαιγμένη στην ιστορία του καναλιού TNT που αγόρασε τα δικαιώματα από την εταιρεία παραγωγής Castle Rock το 1997 και συνεχίζει να προβάλλεται αδιάκοπα σε χιλιάδες σταθμούς ανά τον κόσμο, δημιουργώντας έναν τέτοιο δεσμό με τους τηλεθεατές που ελάχιστες ταινίες θα μπορούσαν να περηφανευτούν πως έχουν καταφέρει.

    Ένα άρθο στο uproxx παραθέτει 10 facts που δεν γνωρίζαμε για την ταινία που συμπληρώνει 20 χρόνια από την πρώτη της προβολή και θα τα “γιορτάσει”. Έστω κι αν εκείνη η στιγμή δεν ήταν η πλέον καθοριστική για την μετέπειτα υστεροφημία της.

    1. Ο Μorgan Freeman δεν ήταν σίγουρος εάν θα παίξει τον ρόλο του Red ή του Andy. Ήξερε το μυθιστόρημα του Stephen King αλλά όταν πήρε το σενάριο δεν ήξερε για ποιον ρόλο τον προόοριζαν. Ε και εδώ που τα λέμε καλύτερα που μοιράστηκαν έτσι οι ρόλοι γιατί το ανάποδο θα ήταν το λιγότερο περίεργο.

    2. Η σκηνή της πρώτης κουβέντας του Andy και του Red στο προαύλιο της φυλακής μπορεί να διαρκεί μόλις λίγα λεπτά, το γύρισμα της σκηνής  όμως κράτησε εννέα ώρες!

    3. Το περίφημο κοράκι που εμφανίζεται σε διάφορες σκηνές, το pet του Brooks, έκανε τη ζωή δύσκολη του Tim Robbins αφού πολλές φορές τον διέκοπτε επάνω στην ατάκα.

    4. Γιατί η ταινία δεν τα πήγε τόσο καλά στο box office; Ο Morgan Freeman αποδίδει την αιτία στον κακό τίτλο που μπέρδεψε τον κόσμο που δεν μπόρεσε να καταλάβει τι ακριβώς είναι η ταινία.

    5. Αφού η ταινία κέρδισε υποψηφιότητες για τα Όσκαρ, τότε άρχισε το κοινό να προσέχει την ταινία. Ξαναβγήκε στις αίθουσες, πρόσθεσε άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια, όμως το 1995 συγκέντρωσε 80(!) από τις πωλήσεις του DVD.

    6. Ο Stephen King είχε πουλήσει τα δικαιώματα για της ιστορίας για μόλις 5.000 δολάρια στα τέλη των ’80s, ένα τσεκ που δεν είχε μπει στο κόπο να  εξαργυρώσει. Πολλά χρόνια μετά το κορνιζάρισε και το έστειλε στον σκηνοθέτη, Frank Darabont, γράφοντας: “Σε περίπτωση που χρειαστείς εγγύηση για να βγεις από τη φυλακή. Με αγάπη, Steve”. 

    7.O γιος του Morgan Freeman, Alfonso είναι αυτός στη φωτό σύλληψης του Red, του νεαρού υποτίθεται Morgan Freeman.

    8. Clint Eastwood, Harrison Ford, Paul Newman and Robert Redford. Αυτοί ήταν οι υποψήφιοι για το ρόλο του Red, αφού στην ιστορία του King ο ήρωας είναι ένας ηλικιωμένος Ιρλανδός με κόκκινο μαλλί (Red). Ο Frank Darabont όμως άλλαξε τον χαρακτήρα και προτίμησε την επιλογή του Freeman.

    9. Στο Μάνσφιλντ του Οχάιο και στο σετ που γυρίστηκε η ταινία, μπορεί να κάνει κανείς την “Shawshank reality tour”. H συγκεκριμένη φυλακή στο Οχάιο έχει πλέον κλείσει και έχει μετατραπεί σε μουσείο. Εκεί θα δείτε και το τούνελ που έφτιαξε ο Andy.

    10. Τα χέρια του σκηνοθέτη κάνουν δύο cameo εμφανίσεις, ως “Andy”. Τη μία γεμίζει ένα πιστόλι και την άλλη γράφει το όνομα Andy στο τοίχο του κελιού. Ο Darabont ήθελε αυτά τα δύο κοντινά να δείχνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο και αποφάσισε να το κάνει ο ίδιος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles