17.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Threads: 150 εκατ. μηνιαίοι χρήστες στην πλατφόρμα της Meta

    Ένα σημαντικό ορόσημο πέτυχε το Threads, το οποίο πλέον απαριθμεί 150 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Η νέα πλατφόρμα από τον ιδιοκτήτη του Facebook και του Instagram, τη Meta, πραγματοποίησε το λανσάρισμά της, ως μια εναλλακτική λύση στο X του Elon Musk, τον Ιούλιο και από τότε έχει διατηρήσει μια σταθερή ανάπτυξη.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, προχώρησε σε σχετική ενημέρωση, τη στιγμή που το Threads αρχίζει να δοκιμάζει μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να αρχειοθετούν αυτόματα αναρτήσεις μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Ένας επιλεγμένος αριθμός ατόμων συμμετέχει στη δοκιμή.

    Παρά την ιδιότητά του ως αντιπάλου του X, το Threads μπορεί να δυσκολευτεί στην πορεία λόγω της μείωσης του περιεχομένου ειδήσεων. Ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri δήλωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι το Threads “δεν θα ενισχύσει τις ειδήσεις στην πλατφόρμα”, μειώνοντας έτσι την απήχησή του στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θέλουν να εγκαταλείψουν το X.

    Αν η Meta δεν αποφασίσει να ασχοληθεί με τις ειδήσεις και τις πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή την “ψυχή” του X, φαίνεται απίθανο να το ξεπεράσει. Η πλατφόρμα του Musk λέγεται ότι έχει 550 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, γεγονός που δείχνει την απόσταση που πρέπει ακόμα να διανύσει το Threads, ακόμα κι αν υπάρχει κάποια αμφιβολία για την ακρίβεια αυτού του αριθμού.

    Μπορεί πράγματι το Threads να ξεπεράσει το X / Twitter;

    Την περασμένη εβδομάδα, η Meta παρουσίασε τον νέο βοηθό τεχνητής νοημοσύνης (AI) σε όλες τις πλατφόρμες της, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram και WhatsApp, αλλά θα πρέπει επίσης να αποφασίσει για τη μελλοντική κατεύθυνση του Threads.

    Εάν η εταιρεία αποφασίσει ότι θέλει μόνο να είναι μια εναλλακτική επιλογή για τους χρήστες, η ανάπτυξή της φαίνεται να είναι περιορισμένη, καθώς είναι πολύ δύσκολο να μειώσει τη δημοτικότητα του X χωρίς να αναπαράγει αποτελεσματικά αυτό που κάνει. Υπάρχει σημαντική αντίθεση στην προσέγγιση που υιοθέτησε ο Musk καθώς και στις αλλαγές που έχει κάνει στην πλατφόρμα. Ωστόσο, οι χρήστες συρρέουν στο X επειδή παραμένει το διαδικτυακό μέσο για ζωντανές ειδήσεις.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles