21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Άνοιξε η πρώτη ψηφιακή δημόσια βιβλιοθήκη της Αμερικής

    H πρώτη ψηφιακή δημόσια βιβλιοθήκη της Αμερικής ξεκίνησε να λειτουργεί εδώ και μία ημέρα στην επαρχία Bexar στο Τέξας. Η BiblioTech προσφέρει περίπου 10.000 e-books στους 1.7 εκ. κατοίκους της περιοχής και στο site της εξηγεί πως μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σ’ αυτά.

    ht_digital_library_interior_jef_130114_wg

    Για να διαβάσει κανείς ένα eBook στην δική του συσκευή πρέπει να έχει την εφαρμογή 3M Cloud Library, στην κάρτα μέλους της βιβλιοθήκης, η οποία περιλαμβάνει και το χρονικό διάστημα που έχει για να ολοκληρώσει ένα βιβλίο, ξεκινώντας από τις 14 μέρες. Η βιβλιοθήκη διαθέτει 600 e-readers, 50 υπολογιστές, 25 laptops και 25 tablets, ενώ οι γονείς μπορούν να φέρουν τα παιδιά τους για να παρακολουθήσουν μαθήματα υπολογιστών.
    Ένας υπεύθυνος της βιβλιοθήκης σύγκρινε το όλο εγχείρημα με το στήσιμο ενός Apple store. Η ιδέα για μία ψηφιακή βιβλιοθήκη έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν, ίσως νωρίτερα απ’ ότι θα έπρεπε. Το 2002 συγκριμένα η βιβλιοθήκη της Santa Rosa στην Αριζόνα δοκίμασε την ψηφιακή λύση, ωστόσο στην πορεία ο κόσμος ζήτησε να προστεθούν και πραγματικά βιβλία στη συλλογή. Οι ειδικοί λένε πως θα χρειαστούν περίπου 100 χρόνια μέχρι να γίνουν όλες οι βιβλιοθήκες του κόσμου ψηφιακές, αν και είναι εφικτό να το έχει καταφέρει ένα 20% μέσα στην επόμενη δεκαετία.

    https://www.youtube.com/watch?v=5BoeWQA732U

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles