15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    BBC. Νέες αποκαλύψεις για τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια κατασκευής προϊόντων της Apple (vid)

    Νέες αποκαλύψεις στο “σήριαλ” των άθλιων συνθηκών εργασίας που, δυστυχώς, φαίνεται ότι συνεχίζουν να υφίστανται στα εργοστάσια που κατασκευάζουν τα προϊόντα της Apple στην Κίνα, αυτή τη φορά από το BBC.

    Apple accused of failing to protect workers

    Μία “μυστική έρευνα” του βρετανικού μέσου στα εργοστάσια της Pegatron αποκαλύπτει ότι η εταιρεία αδυνατεί να προστατεύσει τους εργαζομένους και να τους παρέχει “υγιείς” συνθήκες εργασίας. Το ρεπορτάζ του BBC διαπίστωσε ότι το προσωπικό “ενθαρρύνεται” να εργάζεται κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες, ενώ ζητήματα που σχετίζονται με ανήλικους εργαζομένους και κακή κατάσταση που επικρατεί στους κοιτώνες όπου μένει το προσωπικά είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα.

    Ένας εργαζόμενος που είχε πιάσει δουλειά “undercover”, για λογαριασμό του BBC, αποκαλύπτει πως δούλευε για 18 συνεχείς ημέρες, ενώ ένας ακόμη διαπίστωσε ότι δεν είναι ασυνήθιστο να εργάζεται για 16 ώρες στη βάρδιά του. Ένας ακόμη δημοσιογράφος βρήκε, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ του, ότι 12 εργαζόμενοι μοιράζονταν ένα μονόκλινο κοιτώνα.

    Σε άλλο σημείο του report του BBC, ομάδα του καναλιού ταξίδεψε σε ένα ορυχείο στην Ινδονησία, όπου βρέθηκαν να εργάζονται παιδιά κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες. Οι δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι κασσίτερος από παράνομες δραστηριότητες εξόρυξης εκεί, μπορεί να χρησιμοποιείται στα προϊόντα της Apple, συσχετίζοντας το ρεπορτάζ με την αμερικανική εταιρεία.

    Ποια ήταν η απάντηση της Apple στο νέο ρεπορτάζ του BBC; Η ακόλουθη δήλωση:

    “Γνωρίζουμε ότι καμία άλλη εταιρεία δεν κάνει τόσα όσα η Apple, για να εξασφαλίσει δίκαιες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Συνεργαζόμαστε με τους προμηθευτές μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και βλέπουμε συνεχή και σημαντική βελτίωση, αλλά γνωρίζουμε ότι το έργο μας δεν τελειώνει ποτέ…”.

    Δείτε το ρεπορτάζ του BBC στο ακόλουθο video.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles