21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ψήνοντας μπριζόλες και καλαμπόκια με… λάβα (vid)

    Ένα BBQ που παρόμοιό του δεν έχεις ξαναδεί. Το δημιουργικό δίδυμο Bompas & Parr, με έδρα το Λονδίνο, στην οργάνωση μίας ιδιαίτερης μαγειρικής εμπειρίας σε ένα… “τεχνητό ηφαίστειο”. Ή, αλλιώς, πώς ακριβώς μπορείς να ψήσεις μπριζόλες και καλαμπόκια με λάβα; Ιδού!

    bompas-parr-cook-with-lava-01

    Για το μαγείρεμά τους, οι Bompas & Parr (o πρώτος αναφέρει πως εμπνεύστηκε την όλη ιδέα μετά από ένα ταξίδι στο Sakurajima, ένα ενεργό ηφαίστειο στην Ιαπωνία) χρησιμοποίησαν λιωμένο καυτό υγρό στους 1.149 βαθμούς Κελσίου. Με τη βοήθεια του καθηγητή Robert Wysock από το Syracuse University της Νέας Υόρκης, η ομάδα δημιούργησε τη “λάβα” σε έναν βιομηχανικό χάλκινο φούρνο και, στη συνέχεια, την άφησε να τρέξει μέσα σε ένα “τούνελ” (στο οποίο είχε τοποθετηθεί ξηρός πάγος στη βάση και τα τοιχώματά του).

    bompas-parr-cook-with-lava-02

    Πάνω από τη ροή της τεχνητής λάβας τοποθετήθηκε μία παραδοσιακή σχάρα ψησίματος, με δύο μπριζόλες και δύο καλαμπόκια. Το ψήσιμό τους ήταν φυσικά… ταχύτατο και την όλη εμπειρία μπορείτε να παρακολουθήσετε καλύτερα στο ακόλουθο video. Καλή όρεξη!

    B&P Cook Out from robert wysocki on Vimeo.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles