21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Δείτε τι κρύβεται στο εσωτερικό του PlayStation VR (teardown video)!

    Το PlayStation VR εννοείται πως αυτή τη στιγμή είναι το πιο hot τεχνολογικό trend που υπάρχει στον κόσμο του gaming (κι όχι μόνο), καθώς όλοι θέλουν να γνωρίσουν τι έχει να προσφέρει η Sony στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. To PlayStation VR είναι αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο στοίχημα για την βιομηχανία του gaming και σίγουρα θα κρίνει πολλά για το μέλλον του virtual reality, για αυτό και εάν αναρωτιέστε τι κρύβει μέσα του το μικρό σας «εισιτήριο» για τον θαυμαστό κόσμο του VR, το iFixit δημιούργησε ένα teardown video, το οποίο φανερώνει τον εσωτερικό κόσμο του και το οποίο μας βοηθάει να ρίξουμε μια ματιά από τι αποτελείται το νέο εξελιγμένο τεχνολογικά gadget της ιαπωνικής εταιρείας.

    playstation-vr-teardown-2-890x606

    To κράνος της Sony είναι λίγο πιο βαρύ από τα υπόλοιπα headsets του ανταγωνισμού, καθώς ζυγίζει κοντά στα 610 γραμμάρια. Ωστόσο, έχει πολύ μεγαλύτερο headband και έτσι επιτυγχάνει πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα και ευκολότερη προσαρμογή στο κεφάλι του χρήστη. Το θετικό είναι ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί αρκετή κόλλα στα περισσότερα εξαρτήματα του, κάτι που διευκολύνει την επισκευή του, ενώ μάλιστα όπως θα διαπιστώσετε και από το video που ακολουθεί η αποσυναρμολόγηση του είναι πραγματικά παιχνιδάκι. Παρατηρώντας το mainboard μπορούμε να διακρίνουμε τα chips του power supply, το HDMI interface και έναν ARM Cortex M0 microcontroller, ενώ με την αφαίρεση του κεντρικού κυκλώματος μπορείτε να ρίξετε ματιές και στο OLED panelτης συσκευής. Σε περίπτωση που ψήνεστε να το κάνετε και εσείς οι ίδιοι (εάν είστε τολμηροί αρκετά), οφείλετε να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά μικρά εξαρτήματα στο εσωτερικό του, για αυτό και θα πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles