17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Drone προσέχει… κοπάδι με πρόβατα (video)!

    H τεχνολογία μέρα με τη μέρα αλλάζει την καθημερινότητα των ανθρώπων, δημιουργώντας διαρκώς νέα δεδομένα που στις περισσότερες περιπτώσεις ελαχιστοποιούν την ανθρώπινη παρέμβαση και κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι μηχανές έχουν αρχίσει να αντικαθιστούν τους ανθρώπους, κάτι το οποίο γίνεται εδώ και δεκαετίες στον βιομηχανικό και παραγωγικό τομέα. Τώρα, από ότι φαίνεται οι μηχανές φαίνεται ότι μπορούν να αντικαταστήσουν και τα μέλη του ζωικού βασιλείου που λειτουργούν και δουλεύουν για λογαριασμό των ανθρώπων…

    Sheep Drone

    Αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει και με την περίπτωση ενός drone που ο χρήστης του σκέφτηκε να το χρησιμοποιήσει για να προσέχει το κοπάδι με τα πρόβατα του! O κτηνοτρόφος Paul Brennan ανακάλυψε αυτόν τον έξυπνο, πρωτότυπο και προπάντων ξεκούραστο (για τον ίδιο) τρόπο για να μπορεί να συγκεντρώνει και να κατευθύνει καλύτερα τα πρόβατα, επιλέγοντας έτσι καλύτερα το σημείο που θα βοσκήσουν! Το SHEP drone (όπως το ονόμασε ο χρήστης του), ουσιαστικά εκτελεί τα χρέη ενός τσοπανόσκυλου, καθώς ο ήχος που παράγει το εν λόγω drone ωθεί τα πρόβατα προς την κατεύθυνση που θέλει ο χρήστης του. Έτσι λοιπόν, μετά από επιχειρήσεις ασφαλείας, δεκάδες στρατιωτικές και ψυχαγωγικές χρήσεις και μεταφορές δεμάτων και γραμμάτων, τώρα τα drones μπορούν να εκτελέσουν ακόμη και χρεή… βοσκού!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles