21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά ενιαία τιμολόγηση για τα Ψηφιακά Προϊόντα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μία “Ενιαία Ψηφιακή Αγορά” εντός της ΕΕ, που δημοσιεύει το MCVακούγεται ως μία ενδιαφέρουσα ιδέα αν εφαρμοστεί.

    European-Commission

    Στην Κομισιόν πιστεύουν ότι ένα πρόγραμμα ενιαίας τιμολόγησης για τα ψηφιακά προϊόντα στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσφέρει οφέλη τόσο στους καταναλωτές όσο και στους εμπόρους λιανικής, ενώ και ψηφιακοί διανομείς όπως πχ. το Steam, το Playstation Store ή το Xbox Live, δε θα μπορούν πλέον να διαφοροποιούν τις τιμές τους, οι οποίες θα παραμένουν flat ανεξαρτήτως χώρας της ΕΕ.

    Όπως σημειώνει σχετικά εκπρόσωπός της Κομισιόν, “οι απλοποιημένοι και σύγχρονοι κανόνες για τις online αλλά και τις ψηφιακές διασυνοριακές αγορές θα ενθαρρύνουν περισσότερες επιχειρήσεις να πωλούν online, πέρα από τα σύνορα της χώρας που εδρεύουν, αλλά και να αναπτύξουν περαιτέρω τις ψηφιακές αγορές τους σε τομείς όπως π.χ. το gaming.”. 

    Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα “απελευθερώσει” τις πωλήσεις λιανικής και θα ενισχύσει την αγορά συνολικά προσφέροντας ελευθερίες πέρα από το κοινό νόμισμα. Μία πρόταση που πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε να εφαρμόζεται και κάποιοι καταναλωτές θα ήθελαν να ισχύσει το συντομότερο δυνατό.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles