21.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
More

    Αισθηματό-μετρο: Ένα τεράστιο smiley που αποτυπώνει την διάθεση μίας πόλης

    Όσοι βρίσκεστε στην Αθήνα, ξεχάστε για λίγο τις στρυφνές φυσιογνωμίες αυτής της πόλης. Φανταστείτε πως υπάρχουν πόλεις σε αυτό τον κόσμο, όπου οι άνθρωποι κάμποσες φορές είναι χαρούμενοι. Ναι, αλήθεια λέμε!

    Αυτό δεν συμβαίνει πάντα όμως, αλλιώς τότε θα μιλούσαμε για πόλεις… χαζών παιδιών χαρά γεμάτων.

    Σε ένα μικρό παραθεριστικό θέρετρο της Γερμανίας, το Lindau Island, τρεις καλλιτέχνες τοποθέτησαν ένα τεράστιο interactive smiley πάνω στον φάρο του λιμανιού. Η μεγάλη φατσούλα από νέον, αλλάζει γκριμάτσα (από γελαστή, έως λυπημένη) ανάλογα με την διάθεση των κατοίκων της πόλης.

    Πώς, όμως, το καταλαβαίνει; Κάμερες που έχουν εγκατασταθεί κοντά στον φάρο, καταγράφουν τα πρόσωπα των περαστικών και λογισμικό αναγνώρισης προσώπων συλλέγει τα πρόσωπά τους και βγάζει έναν μέσο όρο… διάθεσης. Έτσι, κάποια στιγμή το smiley στην κορυφή του φάρου χαμογελάει και κάποια άλλη στιγμή είναι σκυθρωπό.

    Η κατασκευή θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από παραμύθι των αδελφών Γκριμ για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Βασιλιά ενός παραμυθένιου βασιλείου, ώστε να βλέπει την διάθεση των υπηκόων του απ’ το μπαλκόνι του. Στο ίδιο παραμύθι, αυτό το αισθηματο-μετρο, θα μπορούσε να είναι μαγεμένο.

    Να όμως που η τεχνολογία, μαζί με την καλλιτεχνία μπορούν κάνουν μαγικά…

    Πηγή: The laughing squid

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles