17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Κι όμως… το πρώτο selfie stick εμφανίστηκε πριν από 30 χρόνια!

    Τo selfie stick (ή σελφομάρκουτσο όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε στο Digital Life) βρίσκεται ανάμεσα στα πιο “hot” και trendy gadgets της εποχής, καθώς εκατομμύρια users βασίζονται σε αυτό για να τραβήξουν την “τέλεια” selfie. To selfie stick θα σκεφτείτε οι περισσότεροι ότι αποτελεί μία εφεύρεση του σήμερα (και συγκεκριμένα των τελευταίων 2 – 3 ετών), καθώς έχει συνδεθεί με την άνοδο των selfie φωτογραφήσεων. Ωστόσο, μπορεί να σας φανεί απίστευτο, αλλά το selfie stick είναι μία εφεύρεση που μετράει περισσότερες από… τρεις δεκαετίες ζωής!

    First Selfie Stick 2

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, το πρώτο selfie stick κατασκευάστηκε από τον Hiroshi Ueda, έναν πρώην υπάλληλο της εταιρείας φωτογραφικών ειδών Minolta, ο οποίος σκέφτηκε την ιδέα ενός είδους μεταλλικού ραβδιού που θα μπορούσε να συγκρατήσει μία οποιοδήποτε φωτογραφική μηχανή και παράλληλα θα μπορούσε να εκταθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χρήστης που το κρατούσε να τραβήξει μία φωτογραφία τηλεσκοπικού τύπου. Η ιδέα για τον πρόδρομο του selfie stick γεννήθηκε ένα καλοκαίρι όταν ο Hiroshi Ueda και τα μέλη της οικογένειας του βρίσκονταν στη Γαλλία για τις θερινές διακοπές τους. Σε κάποια στιγμή, ο Hiroshi θέλησε να βγάλει μία οικογενειακή φωτογραφία, για αυτό και έδωσε την φωτογραφική του κάμερα σε έναν νεαρό που βρισκόταν εκεί κοντά. Όμως για κακή του τύχη, ο νεαρός  το έσκασε και έτσι ο άτυχος Hiroshi έχασε την φωτογραφική του. Λίγο καιρό αργότερα, ο Ιάπωνας θέλησε να μετατρέψει αυτή την ατυχία του σε… δημιουργία, για αυτό και σκαρφίστηκε την ιδέα του μεταλλικού ραβδιού, το οποίο θα παρείχε την απόλυτη ασφάλεια στον χρήστη του!  First Selfie stick 1

    Το 1983 κατατέθηκε η πατέντα του εν λόγω gadget, το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά από την Minolta δύο χρόνια αργότερα. Αν και η συγκεκριμένη συσκευή τελικά δεν περπάτησε στην αγορά, ωστόσο ο ίδιος o δημιουργός της το ευχαριστήθηκε ιδιαιτέρως, καθώς μπορούσε πλέον να τραβάει φωτογραφίες με την οικογένεια του ανενόχλητος!  Ο ίδιος βέβαια μιλώντας στο BBC εμφανίστηκε πικραμένος που η συσκευή που σχεδίασε δεν μπόρεσε να τραβήξει τη προσοχή του καταναλωτικού κοινού της εποχής του, χαρακτηρίζοντας την πρώιμη μορφή του selfie stick που δημιούργησε ως μία εφεύρεση που βγήκε… πριν την ώρα της! Παρόλα αύτα, έστω και 30 χρόνια μετά θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος ότι αυτό που σκέφτηκε ήταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή του!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles