15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Google προσλαμβάνει “οδηγούς” για τα αυτόνομα οχήματα της!

    H αυτόνομη οδήγηση αποτελεί το “μέλλον” για αυτό και πολλές γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφουν το βλέμμα τους προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, αναπτύσσοντας high-tech διασυνδεδεμένα οχήματα που μπορούν να “πάρουν” το τιμόνι από τα χέρια του οδηγού. Φυσικά, όλα βρίσκονται  ακόμη σε πειραματικό στάδιο (με εξαίρεση τα αυτοκίνητα της Tesla), καθώς θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να δούμε τα πρώτα αυτόνομα οχήματα να κυκλοφορούν στους δρόμους. Η Google ωστόσο (που ως γνωστόν βλέπει μπροστά) έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές για το δικό της αυτόνομο όχημα και μάλιστα πρόσφατα έβαλε μία αγγελία, ζητώντας υποψήφιους οδηγούς-testers!

    Google Autonomous 2

    Η συγκεκριμένη αγγελία αφορά την πολιτεία της Αριζόνα στις Η.Π.Α και όπως αναφέρεται θα είναι μία καλοπληρωμένη δουλειά, καθώς οι οδηγοί που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα αμείβονται με 20$ την ώρα και θα οδηγούν για περίπου 6 με 8 ώρες την ημέρα. Όσοι επιλεχθούν θα υπογράψουν σύμβαση εργασίας για 12 ή 24 μήνες και εκτός από το να τεστάρουν real-time τα οχήματα της Google θα πρέπει να δίνουν και feedback σε γραπτή και προφορική μορφή ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους υπευθύνους του project. Ένα σημαντικό στοιχείο για να μπορέσει κάποιος να προσληφθεί στις συγκεκριμένες δοκιμές είναι ότι θα πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο και να μην έχουν παραβεί τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Τέλος, θα πρέπει να κρατούν τη δουλειά τους απόρρητη και να μπορούν να γράφουν γύρω στις 40 λέξεις το λεπτό!  Τι λέτε, θα δοκιμάζατε ποτέ ένα αυτόνομο όχημα της Google;

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles