19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Άκρως κερδοφόρο το 2ο τρίμηνο για τη Google

    Η Google ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο (Q2) του 2014, με σαφείς θετικές ενδείξεις.

    GoogleLego

    Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 11,8 δις ευρώ περίπου, αυξημένα κατά 22% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, ενώ τα λειτουργικά της κέρδη ήταν και αυτά αυξημένα, κατά 27%, ανερχόμενα στα 3,15 δις ευρώ. Ομοιογενώς αυξήθηκαν και τα επί μέρους έσοδα της Google από κάθε δραστηριότητά της, με πάνω από τα 2/3 τους (69%) να προέρχονται από τα sites και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Ακόμη 21% των εσόδων προήλθε από τα “partner sites” της, ενώ το υπόλοιπο 10% από άλλες πηγές.

    H Google, που στις 4 Σεπτεμβρίου θα κλείσει αισίως τα 16 χρόνια λειτουργίας, απασχολεί αυτή τη στιγμή 52.000 εργαζόμενους και είναι η 4η εταιρεία παγκοσμίως σε χρηματιστηριακή αξία και 3η στον τεχνολογικό κλάδο, πίσω από τη Microsoft (2η) και την Apple.

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles