15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Δείτε το infographic που αποτυπώνει την εξέλιξη 70 χρόνων τεχνολογίας!

    Η τεχνολογία εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις και συχνά ασύλληπτους ρυθμούς, που η αλήθεια είναι ότι δεν τους αντιλαμβανόμαστε στη ροή της καθημερινότητας μας. Μέσα σε 70 χρόνια έχουν συμβεί κοσμοϊστορικά γεγονότα στον κόσμο της τεχνολογίας, καθώς από τα PC που είχαν το μέγεθος δωματίου βρεθήκαμε να έχουμε στην τσέπη μας, κινητά τηλέφωνα, τα οποία διαθέτουν την υπολογιστή ισχύ εκατομμύριων supercomputers του παρελθόντος. Ένα νέο infographic των Experts Exchange, απεικονίζει αυτή την πραγματικά τεράστια εξέλιξη και μας δίνει μία καλή αίσθηση για το πόσο δυνατές είναι οι τεχνολογικές συσκευές του σήμερα σε σύγκριση με το παρελθόν.

    IBM first supercomputer

    Μετρώντας τα FLOPS (μονάδα μέτρησης της υπολογιστικής ισχύος – FLoating Operations Per Second), το site Experts Exchancge κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υπολογιστική ισχύς των σημερινών συστημάτων είναι 1 τρισεκατομμύριο φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τους υπολογιστές που υπήρχαν 70 χρόνια πριν. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, το Samsung Galaxy S6 που θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά κινητά τηλέφωνα αντιστοιχεί σε 2.9 εκατομμύρια supercomputers ΙΒΜ 704 από το μακρινό 1954! Επιπλέον, το ίδιο κινητό βγάζει τη δύναμη όσα 5 PlayStation 2 μαζί, ενώ ένα Apple Watch ισοδυναμεί με 2 iPhone 4! Μάλιστα, τo εν λόγω infographic δε συγκρίνει μόνο τους “δεινοσαύρους του computing”, αλλά και σημερινά συστήματα, όπου υπολογίζεται ότι ο κινεζικός υπερυπολογιστής Tianhe-2 μπορεί να παράγει τόση υπολογιστική ισχύ (αγγίζει τα 33.86 PetaFLOPS) όση μπορούν να παράξουν μαζί 18.400 PlayStation 4!  Δείτε το infographic που ακολουθεί και κάντε τις δικές σας συγκρίσεις!

    Processing Power Infographic

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles