21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η θρυλική Atari κάνει στροφή στο hardware και ετοιμάζει IoT συσκευές και gadgets!

    Όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι το όνομα Atari και το τι έχει προσφέρει η ιστορική εταιρεία στην εξέλιξη του gaming και του computing γενικότερα. Φυσικά σήμερα η θρυλική Atari που μεσουράνησε στα 80s δεν αποτελεί παρά μία σκιά του παλιού καλού εαυτού της, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι της δεν ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς ενδεικτικό της φιλοσοφίας τους είναι ότι σκέφτονται συνεχώς νέους τρόπους για να επαναφέρουν την Atari στα πράγματα. Κάπως έτσι εξηγείται λοιπόν και η απόφαση τους να στρέψουν την γνωστή εταιρεία ξανά στην κατασκευή hardware!

    Atari 2

    Και ενώ οι περισσότεροι εύλογα θα σκεφτείτε ότι η Atari θα κάνει το comeback με μία νέα game console, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, καθώς πρόθεση των υπευθύνων της είναι να επεκταθούν στον μαγευτικό κόσμο του Internet of Things. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα αναφορικά με τις IoT συσκευές που θα κατασκευαστούν, ωστόσο αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αναμένεται να κατασκευαστεί στο μέλλον μία ευρεία γκάμα από smart home gadgets που θα κυμαίνονται από τις πιο απλοϊκές συσκευές και θα φτάνουν στις πιο εξελιγμένες. Όπως έγινε γνωστό, για να δώσει πνοή στα φιλόδοξα σχέδια της θα συνεργαστεί με την εταιρεία Sigfox, η οποία θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη των IoT συσκευών. Αν και η Atari θα κατέχει για πάντα μία θέση στις καρδιές μας, ως η εταιρεία που γέννησε την κουλτούρα του gaming, οι σημερινές εποχές απαιτούν μεγαλύτερη ευελιξία και νομίζουμε ότι οι υπεύθυνοι της πράττουν το σωστό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles