19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ένας απίστευτος χάρτης για το… Διαδίκτυο

    O Jay Jason Simons σε ένα θαυμαστό project, την προσπάθεια “χαρτογράφησης” του Internet σε ένα μοναδικό πόστερ. Το αποτέλεσμα είναι άκρως ενδιαφέρον, αν και, όπως σημειώνει ο ίδιος, αποτελεί την πρώτη version του χάρτη, ο οποίος θα ενημερώνεται συνεχώς τους επόμενους μήνες. Συμπληρώνει, επιπλέον, ότι ο “map of the Internet” που δημιούργησε “αντιπροσωπεύει ένα μικρό μόνο κομμάτι του Διαδικτύου, διαφορετικά ο χάρτης θα ήταν δυσανάγνωστος και δε θα μπορούσε να δημιουργηθεί”. Και πάλι όμως είναι μία εξαιρετική δουλειά, την οποία μπορείτε να χαζεύετε για ώρα…

    map of the Internet

    Μπορείτε να δείτε μία έκδοση του χάρτη (και να τη μεγενθύνετε κάνοντας κλικ πάνω σε αυτόν ώστε να τον διαβάσετε καλύτερα) εδώ. Συμπεριλαμβάνει, πέρα από το “map of the Internet”, τέσσερις μικρούς ακόμη χάρτες, με στατιστικά όπως η επιτήρηση της NSA σε διάφορες εταιρείες, τα social networks που χρησιμοποιούνται περισσότερο, οι Ιnternet browsers με τη μεγαλύτερη χρήση, καθώς και η πρόσβαση στο Internet σε όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνει ακόμη κατάλογο των 500 δημοφιλέστερων sites σύμφωνα με το Alexa, ένα timeline από την ιστορία του Διαδικτύου, τις κορυφαίες εταιρείες λογισμικού και άλλα πολλά!

    Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Jay Jason Simons, μέσα στο χάρτη θα βρείτε και διάφορα “inside jokes” που έχει τοποθετήσει επίτηδες για όσους τον μελετήσουν μέχρι τελικής πτώσης. Όμορφα!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles