17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η MediaTek, διπλασιάζει την παραγωγή της σε 4G CPU για το 2014!

    Τους τελευταίους μήνες η ζήτηση για νέα smartphones που υποστηρίζουν 4G έχει αυξηθεί κατακόρυφα στις αναπτυσσόμενες αγορές. Για αυτό το λόγο, η MediaTek, η γνωστή εταιρεία κατασκευής ολοκληρωμένων SoC και επεξεργαστών αποφάσισε να διπλασιάσει την παραγωγή της εντός του 2014 για να μπορέσει να καλύψει την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της MediaTek ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα παραδώσει στους κατασκευαστές 30 εκατομμύρια 4G επεξεργαστές, ενώ η αρχική πρόβλεψη έκανε λόγο για 15 εκατομμύρια μονάδες.

    MediaTek_octacore

    H MediaTek συγκαταλέγεται αυτή τη στιγμή στους μεγαλύτερους προμηθευτές CPU για φορητές συσκευές σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται και στα οικονομικά της, τα οποία πάνε από το καλό στο καλύτερο. Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία οικονομική αναφορά, η MediaTek είχε κέρδη το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο στα 418.78 εκατομμύρια δολάρια, ποσό το οποίο είναι αυξημένο κατά 23.8% σε σύγκριση με πέρσι. Όπως υπολογίζεται τα συνολικά κέρδη της MediaTek για το πρώτο εξάμηνο του 2014 αναμένεται να φτάσουν τα 753 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η άνοδος αναμένεται να συνεχιστεί και στους επόμενους μήνες του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της ταϊβανέζικης εταιρείας, τον Οκτώβριο αναμένεται να τονωθεί η παραγωγή των 4G MT-6752 και MT-6732, ενώ τον Δεκέμβριο η MediaTek αναμένεται να ρίξει στην αγορά ένα 64-bit octa-core chip, το οποίο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνει και αυτό… ανάρπαστο από τους κατασκευαστές! Mediatek

    Πάντως, το πιθανότερο είναι τα έξτρα 4G chipsets που θα παράγει η MediaTek να καλύψουν περισσότερο τις ανάγκες των ασιατικών αγορών, καθώς εκεί το 4G είναι πολύ πιο διαδομένο σε σύγκριση με την Ευρώπη, που ο βαθμός διείσδυσης του είναι μικρός και η ανάπτυξη του πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles