21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Nextbit Robin. Tο πρώτο cloud phone της αγοράς κερδίζει το Kickstarter! Και με Android Marshmallow

    Ένα νέο smartphone κάνει πρεμιέρα στο Kickstarter για χρηματοδότηση και έχει ήδη εγείρει μεγάλες προσδοκίες, καθώς φιλοδοξεί να “αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το smartphone” και να “ανοίξει νέους δρόμους για το Android”. Και, προς το παρόν, φαίνεται πως πείθει και με το παραπάνω, καθώς άμεσα έπιασε το στόχο των 500.000 δολαρίων που είχε θέσει στη δημοφιλή crowdfunding πλατφόρμα.

    Nexbit Robin 02

    Είναι το Netxbit Robin, μία συσκευή που δεν αποτελεί το τυπικό smartphone που έχετε συνηθίσει να βλέπετε και έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει το πρώτο cloud phone της αγοράς. Πίσω από την ομάδα της Nextbit μάλιστα, βρίσκονται πρώην εργαζόμενοι σε κορυφαίες εταιρείες του χώρου, όπως την Apple, τη Google, την Amazon και την HTC, φιλοδοξώντας να δημιουργήσουν μία διαφορετική πρόταση.

    Το Nextbit Robin έρχεται με οθόνη 5,2 ιντσών ανάλυσης 1080p, επεξεργαστή Snapdragon 808, 3GB RAM, κάμερα 13MP με phase-detection AF και dual-tone flash, δεύτερη “selfie” κάμερα στα 5MP και ακόμη USB Type-C, Bluetooth 4.0, NFC, Wi-Fi a/b/g/n/ac, LTE, στερεοφωνικά εμπρόσθια ηχεία, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και μπαταρία 2.680mAh. Τέλος, διαθέτει τέσσερα LEDs ειδοποιήσεων στο πίσω μέρος του που θα ενημερώνουν για ό,τι “συμβαίνει” στη συσκευή σας, ενώ όσον αφορά το λειτουργικό τρέχει το Android 6.0 Marshmallow.

    Nexbit Robin 01

    Δε σημειώσαμε τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής που είναι 32GB μη επεκτάσιμος. Το σημαντικό είναι πως δεν περιορίζεστε μόνο σ’ αυτόν, καθώς κάπου εδώ έρχονται οι cloud δυνατότητες στις οποίες το Nextbit Robin κάνει τη διαφορά. Το λειτουργικό μπορεί να κάνει backup τα πάντα στο σύννεφο: multimedia, εφαρμογές και δεδομένα. Μόλις ανιχνεύσει ότι δε χρησιμοποιείτε πλέον μία εφαρμογή ή κάποιες φωτό, τις διαγράφει από το smartphone, καθώς γνωρίζει ότι υπάρχουν στο cloud. Έτσι, δε θα μείνετε ποτέ από αποθηκευτικό χώρο, ενώ να σημειώσουμε ότι κάνει back-up κάθε φορά που τη φορτίζετε και βρίσκεται συνδεδεμένη σε WI-Fi σύνδεση, ενώ σας επιτρέπει πολύ εύκολα να επαναφέρετε ένα app ή μία φωτό στη μνήμη της συσκευής σας αν το επιθυμείτε.

    Το Nextbit Robin έρχεται με 100GB διαθέσιμα στο cloud, υπόσχεται ωστόσο ότι δε θα σας χρεώσει για επιπρόσθετο χώρο, όταν και αν τον χρειαστείτε.

    Nexbit Robin 03

    Στο Kickstarter οι πρώτοι 1.000 χρηματοδότες θα λάβουν τη συσκευή έναντι 299 δολαρίων, ενώ οι υπόλοιποι έναντι 349. Η τιμή λιανικής της θα είναι 399 δολάρια. 

    Η πρώτη παρτίδα του Nextbit Robin θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Ιανουάριο, ενώ η επόμενη το Φεβρουάριο και αξίζει να σημειώσουμε ότι θα κατασκευαστεί από την Foxconn.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles