16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Οι εφαρμογές που περιέχουν διαφημίσεις “στραγγίζουν” την μπαταρία των smartphones

    Μία ερευνητική ομάδα στις ΗΠΑ προειδοποιεί ότι οι εφαρμογές για “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν διαφημίσεις, “ξοδεύουν” πολύ πιο εύκολα την μπαταρία ενός smartphone απ’ ό,τι οι εφαρμογές επί πληρωμεί.


    Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο Purdue διερεύνησαν το ζήτημα του… απροσδόκητα γρήγορου “αδειάσματος” της μπαταρίας ενός smartphone από εφαρμογές οι οποίες ενσωματώνουν διαφημίσεις, μετά από εκτεταμένη χρήση του Facebook και άλλων δημοφιλών εφαρμογών όπως τα Angry Birds. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά… Για παράδειγμα, υπολογίστηκε ότι, παίζοντας Angry Birds, μόνο το 1/5 της μπαταρίας που ξοδεύεται απαιτείται για τις ενεργειακές ανάγκες του παιχνιδιού, με το υπόλοιπο 80% να σπαταλάται σε διαφημίσεις και χρήση GPS σε υπηρεσίες location-based advertising.

    Οι testers χρησιμοποίησαν ένα ειδικό λογισμικό με την ονομασία “EProf” για να δοκιμάσουν την ενεργειακή συμπεριφορά εφαρμογών που τρέχουν σε smartphones. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν με τις εφαρμογές να τρέχουν μέσω σύνδεσης 3G.

    Η έρευνα απέδειξε ότι πολλές εφαρμογές με ενσωματωμένες διαφημίσεις συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη σύνδεση 3G για περίοδο έως και 10 δευτερόλεπτα μετά το κλείσιμο τους, ξοδεύοντας έτσι περαιτέρω τους πολύτιμους “πόρους” της μπαταρίας. Στην περίπτωση των Angry Birds, για παράδειγμα, η περίοδος αυτή της “περιττής” σύνδεσης θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει έως και το 25% της συνολικής ενέργειας που ξοδεύει η εφαρμογή.

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι η έρευνα αυτή χρηματοδοτήθηκε από τη Microsoft. Οι συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν ήταν Android και Windows Mobile, με τους ερευνητές να αναφέρουν ότι δε γνωρίζουν τη συμπεριφορά των iOS κινητών, καθώς δεν μπόρεσαν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή EProf σε iPhone.

    Πηγή: The Inquirer

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles