21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Προσωπικά στοιχεία των μεγαλύτερων ηγετών στον κόσμο διέρρευσαν λόγω… Outlook auto-complete

    Στη φωτό βλέπουμε τον Αυστραλό πρωθυπουργό Tony Abbott και το Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin να κρατούν στην αγκαλιά τους δύο κοάλα, λίγο πριν ξεκινήσει η σύνοδος κορυφής G20 τον περασμένο Νοέμβριο στο Brisbane της Αυστραλίας.

    tony abbott vladimir putin g20 australia

    Δεν ξέρουμε ωστόσο αν θα ήταν τόσο… χαρούμενοι, αν γνώριζαν σχετικά με τη διαρροή προσωπικών στοιχείων των μεγαλύτερων ηγετών στον κόσμο που συνέβη κατά τη διάρκεια της συνόδου από το τμήμα μετανάστευσης της χώρας, λόγω ενός λάθος email.

    Η Guardian αποκαλύπτει τώρα τις λεπτομέρειες της διαρροής, που δεν είχε γίνει γνωστή έως σήμερα, και αφορά τα ονόματα, τους αριθμούς διαβατηρίου, τις ημερομηνίες γέννησης και τις λεπτομέρειες της Visa κάθε ενός ηγέτη που βρέθηκε στη σύνοδο, από τον Barack Obama και τον Vladimir Putin, έως τον David Cameron ή την Angela Merkel.

    Ο λόγος; Μία λάθος αποστολή email, καθώς, λόγω της λειτουργίας auto-complete του Outlook, τα στοιχεία προωθήθηκαν σε διαφορετικό παραλήπτη απ’ αυτόν που έπρεπε. Οι Αυστραλοί αξιωματούχοι, μάλιστα, επέλεξαν να μην ενημερώσουν για το ζήτημα κάποιον από τους ηγέτες που βρέθηκαν στη G20, θεωρώντας ότι οι κίνδυνοι παραβίασης ήταν πολύ χαμηλοί και η διαρροή ελεγχόμενη, καθώς λήφθηκαν μέτρα ώστε να μην κοινοποιηθεί περαιτέρω το email. Ο αποδέκτης (από τους διοργανωτές του Asian Cup football tournament) διέγραψε αμέσως το email, και άδειασε κατόπιν τον “deleted item” φάκελό του, έτσι η υπόθεση έκλεισε εκεί.

    Η κυβέρνηση της Αυστραλίας το τελευταίο διάστημα δέχεται, έτσι κι αλλιώς, πυρά για ζητήματα ιδιωτικότητας, καθώς έχει γίνει ιδιαίτερη συζήτηση σχετικά με μία “αμφιλεγόμενη” νομοθεσία διατήρησης δεδομένων που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και απαιτεί από εταιρείες τηλεπικοινωνιών να αποθηκεύουν ορισμένα data χρηστών από τηλεφωνικές κλήσεις και web για δύο χρόνια, τώρα ωστόσο με… διαρροές που αφορούν κάποιους από τους σημαντικότερους ηγέτες του πλανήτη, σίγουρα η υπόθεση δε θα μπορούσε να μη λάβει δημοσιότητα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles