15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Google και Johnson & Johnson συνεργάζονται για να δημιουργήσουν χειρουργικά ρομπότ

    Η νέα συνεργασία της Google πραγματοποιείται με το γνωστό αμερικανικό κολοσσό στον τομέα των καλλυντικών και φαρμακευτικών ειδών, Johnson & Johnson, και αφορά το χώρο της χειρουργικής ρομποτικής.

    robotic surgery

    Το τμήμα ιατρικών συσκευών της Johnson & Johnson, Ethicon, συνεργάζεται με την ομάδα Life Science της Google, με στόχο να αναπτύξουν μία ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική πλατφόρμα που θα αποτελέσει μία σημαντική βοήθεια για χειρουργούς κατά τη διάρκεια των εγχειρήσεων. Η πλατφόρμα δεν αντικαθιστά φυσικά τους χειρουργούς, αλλά, με τη βοήθεια της ρομποτικής, τους προσφέρει καλύτερο έλεγχο και ακρίβεια στις κινήσεις τους. Οφέλη υπάρχουν όμως και για τους ασθενείς, καθώς τα μετεγχειρητικά τραύματα και οι ουλές ελαχιστοποιούνται, επιτρέποντας ταχύτερη μετεγχειρητική θεραπεία.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google πειραματίζεται με ιατρικά θέματα, αν θυμηθούμε την εταιρεία Calico που έχει δημιουργήσει πριν ενάμιση χρόνο αλλά και τη συνεργασία της με την Novartis στην κατασκευή των έξυπνων φακών επαφής που μετρούν τη γλυκόζη του ασθενή.

    Διαβάστε το δελτίο τύπου της Johnson & Johnson για τη νέα συνεργασία με την Google.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles