16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Sony Xperia M2 Aqua hands-on Review: Αδιάβροχη υπεροχή!

    Το Xperia M2 είναι ένα από τα πιο γνωστά και πετυχημένα mid-range μοντέλα της Sony, καθώς προσφέρει μία σειρά από δυνατότητες στο καταναλωτικό κοινό, χωρίς μάλιστα να έχει ένα απαγορευτικό κόστος. Το Αqua που έκανε την εμφάνιση του πρόσφατα είναι ουσιαστικά η water-resistant και πιο ανθεκτική εκδοχή του πετυχημένου mid-ranger της Sony, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών με το «κανονικό» M2. Ουσιαστικά η Sony προσφέρει ένα updated Xperia M2, ενώ μάλιστα σε αυτό προστίθεται η πιστοποίηση IP68 που παρέχει waterproof προστασία και καθιστά τη συσκευή πλήρως ανθεκτική στη σκόνη. Για να δούμε κατά πόσο το Xperia Μ2 Aqua αποτελεί μία αξιόλογη και προσιτή πρόταση, η οποία δύναται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των users της μεσαίας κατηγορίας…

    Xperia M2 Aqua_10

    Εξωτερικές εντυπώσεις

    Πιάνοντας το Xperia M2 Aqua στα χέρια μας από την πρώτη στιγμή μπορούμε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μία στιβαρή κατασκευή, η οποία χαρακτηρίζεται από το εξαιρετικό κράτημα της στο χέρι. Το Xperia M2 Aqua έχει κατασκευαστεί με γνώμονα τη φιλοσοφία των ανθεκτικών συσκευών, για αυτό και όλες οι υποδοχές της είναι καλυμμένες, έτσι ώστε να μην εισχωρεί το νερό σε αυτές. Ενδεικτικό είναι ότι το αδιάβροχο smartphone της Sony έχει τη δυνατότητα βύθισης μέχρι και 1.5 μέτρο, ενώ μπορεί να παραμείνει έως και 30 λεπτά κάτω από το νερό. Εξετάζοντας προσεκτικά τον εξωτερικό σχεδιασμό της συσκευής μπορούμε να διακρίνουμε ότι στη δεξιά πλευρά υπάρχει το χαρακτηριστικό στρογγυλό power/lock button, τα volume up/down buttons, όπως επίσης και το κουμπί shutter που προσφέρεται για την ενεργοποίηση της κάμερας.

    Xperia M2 Aqua_8

    Επιπλέον, στην ίδια πλευρά περιλαμβάνεται η θύρα για την micro-SIM και για την microSD, γεγονός που επηρεάζει το μέγεθος των πλήκτρων ελέγχου της έντασης που είναι σχετικά μικρό σε σύγκριση με άλλες συσκευές.

    Xperia M2 Aqua_6

    Στην αριστερή πλευρά υπάρχει η θύρα για τη φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων (micro-USB), στο επάνω τμήμα το audio in jack για την εισαγωγή του hands-free-ακουστικών, ενώ το κάτω τμήμα καλύπτεται  πλήρως από το ηχείο της συσκευής, το οποίο καταλαμβάνει την κάτω πλευρά από άκρη σε άκρη.

    Xperia M2 Aqua_4
    Xperia M2 Aqua_5
    Xperia M2 Aqua_9

    Το Xperia M2 Aqua δεν διαθέτει αποσπώμενο καπάκι και αυτό είναι λογικό από τη στιγμή που θα πρέπει να μην υπάρχουν σημεία στο κινητό που να είναι εκτεθειμένα. Σε γενικές γραμμές, η εντύπωση που μας άφησε το Xperia M2 Aqua είναι ότι πρόκειται για μία συσκευή, η οποία προφανώς θυσιάζει το design και την ευμορφία προς όφελος της ανθεκτικότητας της.

    Οθόνη και tech specs

    To Xperia M2 Aqua φέρει μία σειρά από τεχνικά χαρακτηριστικά που συναντάμε στα περισσότερα mid-range Android smartphones. Ξεκινώντας πρώτα από την οθόνη του, το M2 Aqua διαθέτει μία 4.8 ιντσών QHD οθόνη τεχνολογίας IPS (με ανάλυση στα 540×960 pixels) και πυκνότητα pixel που φτάνει τα 229ppi. Η Sony έχει φροντίσει ώστε το display να είναι ανθεκτικό απέναντι σε γρατζουνιές, κάτι που συνάδει απόλυτα με την ανθεκτική φιλοσοφία που επιθυμεί να περάσει σε αυτό ο ιαπωνικός κολοσσός. Η ειδικά κατασκευασμένη οθόνη του, αντέχει τόσο στη βροχή όσο και στο τρεχούμενο νερό, καθώς ύστερα από το test που υποβάλλαμε το mid-ranger της Sony (βυθίζοντας το στο νερό και βρέχοντας το παρατεταμένα), διαπιστώσαμε ότι στη συνέχεια δεν εμφάνισε το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό που κάπως μας χάλασε είναι η ευκρίνεια και η ποιότητα της οθόνης που θα την περιμέναμε σε καλύτερα επίπεδα, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η Sony με τα πολύ ποιοτικά display της, ωστόσο μπορεί να κριθεί ως ικανοποιητική για τις περισσότερες βασικές λειτουργίες.

    Xperia M2 Aqua_2

    Προχωρώντας  στο εσωτερικό του mid-range smartphone της Sony, στην καρδιά του Xperia M2 Aqua βρίσκεται ένα Snapdragon 400 chipset με τετραπύρηνη Cortex A7 CPU με συχνότητα ρολογιού στα 1.2GHz, όπου συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM. Το εν λόγω configuration καθίσταται επαρκές για το άνοιγμα και το τρέξιμο της πλειονότητας των εφαρμογών που υπάρχουν στο Play Store, ενώ παράλληλα δεν εντοπίσαμε κανένα πρόβλημα με lag στη ροή των menus. Όσον αφορά το OS του, το M2 Aqua βασίζεται σε ένα κλασικό Android 4.4 KitKat, το οποίο είναι εμφανώς βελτιωμένο σχεδιαστικά λόγω του  customized Xperia UI. Σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής, το M2 Aqua προσφέρει 8GB μνήμης, όπου διαθέσιμα για το χρήστη είναι περίπου τα 4.5GB. Βέβαια, η υποστήριξη  κάρτας MicroSD, η οποία φτάνει έως τα 32GB, είναι μία καλή λύση για εκείνους που τα 8GB τους φαίνονται λίγα. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το 4G Sony Xperia M2 Aqua υποστηρίζει: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.0, ενώ επιπλέον το κινητό της Sony διαθέτει NFC λειτουργίες, αλλά και GPS (υποστηρίζει A-GPS και GLONASS).

     Xperia M2 Aqua_1

    Κάμερα και αυτονομία

    H Sony παραδοσιακά δίνει μεγάλη έμφαση στην κάμερα των συσκευών της και το Xperia M2 Aqua δεν αποτελεί εξαίρεση στο κανόνα. Το Μ2 Aqua διαθέτει κύριο αισθητήρα κάμερας στα 8 Megapixel με σένσορα τεχνολογίας Exmor RS και υποστηρίζει autofocus και δυνατότητες steady shot για πιο σταθερές φωτογραφίες, ενώ επιπλέον δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να τραβάει video στα 1080p (30fps). Παράλληλα, η κάμερα του waterproof smartphone της Sony υποστηρίζει HDR, ενώ όπως αναφέραμε είναι κατασκευασμένη ειδικά για να τραβάει υποβρύχιες φωτογραφίες και video. Δοκιμάζοντας το HDR και παρατηρώντας τη γενικότερη ποιότητα των φωτογραφιών διαπιστώσαμε ότι  παρόλο που η ανάλυση και η ευκρίνεια είναι καλής ποιότητας, χωρίς πολύ θόρυβο, ωστόσο διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν περιπτώσεις που η κάμερα του M2 Aqua δυσκολευόταν κάπως να «αντιληφθεί» τις διαφορές στο δυναμικό φωτισμό.

    M2 Aqua_Without HDR
    M2 Aqua_With HDR
    M2 Aqua_Without HDR B
    M2 Aqua_With HDR B

    Παρόλα αυτά, η γενικότερη εντύπωση που μας άφησε η κάμερα του M2 Aqua είναι ότι το αποτέλεσμα που παράγει κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, χωρίς ωστόσο να ξεχωρίζει. Κατά τα άλλα το πολύτιμο LED flash κάνει καλά τη δουλειά του σε περιπτώσεις νυχτερινών κοντινών λήψεων, ενώ επιπλέον το Xperia M2 Aqua υποστηρίζει Geo-tagging, touch focus, face detection και panorama λειτουργίες, ενώ δεν λείπει και μία μπροστινή κάμερα ποιότητας VGA. Όσον αφορά την αυτονομία της συσκευής, το Xperia M2 Aqua διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα στα 2330mAh και με τη χρήση της λειτουργίας Stamina που προσφέρουν τα Xperia, η συσκευή της Sony δύναται να διαχειριστεί κατάλληλα τα διαθέσιμα ενεργειακά του αποθέματα.

     Συνδυάζοντας value for money και αντοχή!

    Το Xperia M2 Aqua μπορεί να μην είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών, ωστόσο αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο συνδυασμός χαμηλής τιμής με tech specs, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύουν. Εάν αναζητάτε μία οικονομική και πιο ανθεκτική συσκευή σε σύγκριση με τα υπόλοιπα mid-range smartphones που κυκλοφορούν, τότε το  Μ2 Aqua είναι μία πάρα πολύ καλή λύση.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles