19.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
More

    Εκστρατεία της Cytamobile-Vodafone κατά του σχολικού εκφοβισμού με τίτλο «Beat Bullying»

    Εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού με τίτλο «Beat Bullying» ανακοίνωσε χθες Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013, η Cytamobile-Vodafone, σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη που έγινε στα Κεντρικά της Γραφεία στη Λευκωσία. Η προσπάθεια αυτή υλοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία της Cytamobile-Vodafone με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Hope For Children» UNCRC Policy Centre.

    cyta_bulling3

    Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, με την ονομασία HFCBeatBullying app. Η εφαρμογή αυτή είναι το πρώτο Androit Beat Bullying Application στην Ευρώπη, το οποίο επιτρέπει στα παιδιά να έχουν ελεύθερη και ανώνυμη επικοινωνία, να μαθαίνουν τα τελευταία διεθνή νέα σε θέματα bullying, να βρίσκουν πρακτικές συμβουλές, να καλούν στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111 και, τέλος, να έχουν τη δυνατότητα άμεσης αποστολής μηνύματος για να καταγγέλλουν, είτε ότι βιώνουν, είτε ότι έχουν γίνει μάρτυρες εκφοβισμού.

    Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για το κοινό και μπορεί να την κατεβάσει δωρεάν στο Google Play. Σημειώνεται ότι, το λανσάρισμά της στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε ακόμα 23 Ευρωπαϊκές χώρες (όπως Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα, Ισπανία, Φινλανδία, Ιταλία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο κ.λ.π.).

    Σε χαιρετισμό που απηύθυνε η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Cyta κα Ρίτα Καρατζιά, ανέφερε ότι στόχος της Cytamobile-Vodafone, «είναι να δώσει τη γνώση και να παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία στα παιδιά για να αντιδρούν, να μιλούν και να αντιμετωπίζουν την κάθε μορφή εκφοβισμού».

    Στο χαιρετισμό του το Ανώτατο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Hope For Children» UNCRC Policy Centre Δρ. Αντώνης Στυλιανού αφού ευχαρίστησε τη Cytamobile-Vodafone, τόνισε ότι « η Cyta στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς  συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού γενικά και της καταπολέμησης του σχολικού εκφοβισμού συγκεκριμένα».

    cyta_bulling4

    Σημαντική ήταν επίσης η παρέμβαση των επώνυμων πρεσβευτών του Hope For Children για την εκστρατεία «Beat Bullying», από το χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, του ποδοσφαίρου, του θεάτρου και της μουσικής, που μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες και έδωσαν το θετικό τους μήνυμα προτρέποντας τα παιδιά να «σπάσουν» τη σιωπή τους.

    cyta_bulling1

    cyta_bulling2

    Η κα Παναγιώτα Κονναρή, Υπεύθυνη Διαχείρισης Φήμης Υπηρεσιών της Cyta, παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσεων για την επόμενη χρονιά, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το σχέδιο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της εκπαιδευτικής κοινότητας, τη δημιουργία κώδικα αναγνώρισης, πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

    cyta_bulling6

    cyta_bulling5

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles