19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Εσύ πώς κρατάς το κινητό σου;

    Αρκετή έκπληξη προκάλεσε μία δημοσίευση της Nokia στο επίσημο blog της, σχετικά με τον… τρόπο κρατήματος των κινητών τηλεφώνων, λίγες ημέρες έπειτα από τον «σάλο» που προκλήθηκε σχετικά με ενδεχόμενα προβλήματα λήψης του iPhone 4 της Apple.

    Σύμφωνα με την Nokia λοιπόν, διαπιστώθηκε πως ανεξάρτητα από το εάν ένας χρήστης είναι αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας, υπάρχουν πολλοί τρόποι ώστε να κρατάει την κινητή του συσκευή. Μάλιστα, η φινλανδική εταιρεία απεικονίζει ορισμένους από αυτούς. Ας τους δούμε μαζί :

    Αντίχειρας και δάχτυλα:

    Κράτημα της συσκευής από τα άκρα της. Ο αντίχειρας τοποθετείται στη μία πλάγια όψη της συσκευής και τα υπόλοιπα δάχτυλα στην αντίθετή της.

    .

    .

     

    Η ισορροπία:

    Το μικρό δάχτυλο «κρατάει» την συσκευή από το κάτω μέρος της, ενώ ο μέσος και ο δείκτης συγκρατούν τη συσκευή κυρίως από το κάτω μέρος της πλάτης της, δημιουργώντας μία αίσθηση ισορροπίας.

    Ίσως ίσως βολικό για σύνταξη κειμένων, αλλά για τις κλήσεις μάλλον όχι ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

     

    Οι τέσσερις γωνίες:

    Ίσως αρκετά παράδοξος τρόπος, αλλά συνηθίζεται για κάποιους και τους… βολεύει.

    Κάθε ένα από τα δάχτυλα αγγίζει από μία άκρη του τηλεφώνου (με μία εξαίρεση του μέσου και του παράμεσου, που αγγίζουν και οι δύο τη μέση της συσκευής).

    .

    .

    Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος…

     

    Το «αγκάλιασμα»: ή αλλιώς “Η λαβή του θανάτου”

    Βολικότερο για κλήσεις μεγάλης διάρκειας και θερμού περιεχομένου. Εχει σαν αποτέλεσμα την κάλυψη μεγαλύτερης επιφάνειας της συσκευής.

    Ιδανικό για να “πνίξει” το σήμα της κεραίας” και να σε βγάλει εκτός λήψης σε αδύναμη κάλυψη δικτύου.

    Οι περισότεροι κατασκευαστές όταν ερωτηθούν, υποστηρίζουν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτοί που το υποστηρίζουν είτε ζούν στη Mobilia (φανταστικό μέρος που τα κινητά έχουν πάντα “σήμα καμπάνα”) ή στην οθόνη του κινητού τους είναι ζωγραφισμένες πέντε γραμμές.

    Πάντως πολύ το κουράσαμε το θέμα. Η λύση υπάρχει εδώ και χρόνια και λέγεται handsfree. Το έχουν μέσα στο πακέτο αγορας τα περισσότερα κινητά και το θέμα τελειώνει.

    Για ακόμα πιο άνετες και φτηνές λύσεις ίσως σε εμπνεύσει ο κύριος της φωτογραφίας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles