15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η Επιτροπή Εμπορίου καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές με το Bitcoin

    Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τη χρήση του νέου ψηφιακού νομίσματος Bitcoin στις εμπορικές συναλλαγές, συζητήθηκαν διεξοδικά κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής  Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας.

    Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας κάλεσε τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους με το νέο ψηφιακό νόμισμα Bitcoin.

    Ειδικότερα, ο  πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία,  είπε ότι είναι ένα  θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την πολιτεία και κάλεσε τους καταναλωτές που συναλλάσσονται με αυτό το νέο νόμισμα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    Όπως είναι γνωστό, για το θέμα αυτό, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου σε παλαιότερη ανακοίνωση της , ανέφερε πως  “θεωρεί τη χρήση οποιασδήποτε μορφής εικονικού χρήματος (virtual money) ως ιδιαίτερα επικίνδυνη, δεδομένου ότι δεν υπόκεινται σε καμία ρύθμιση και λειτουργούν ανεξέλεγκτα”.

    Στην συγκεκριμένη ανακοίνωσή η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καθιστούσε σαφές πως το bitcoin δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα “εικονικό προϊόν”, αποκλείοντας την πιθανότητα να λάβει νομική υπόσταση ως νόμισμα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles