15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Το… sexy νέο logo του Airbnb προκαλεί πανικό από remixes στο Διαδίκτυο!

    Στην εποχή του twitter, του tumblr και της άπειρης “σάτυρας” στο Διαδίκτυο από τον καθένα, εταιρείες και startups οφείλουν να είναι ιδιαίτερες… προσεκτικές σχεδιάζοντας ένα νέο λογότυπο. Κι αυτό γιατί μία “περίεργη” δημιουργία μπορεί να οδηγήσει σε… απρόσμενη δημοσιότητα, που μπορεί και να μην ενθουσιάσει τους επικεφαλής ενός project. Όπως το πάρει κανείς δηλαδή, γιατί τελικά μπορεί και να αρέσει…

    Το Airbnb πιθανότατα το έχεις ακούσει. Το startup, που ξεκίνησε από το San Francisco καταφέρνοντας να γιγαντωθεί ως μία παγκόσμια κοινότητα όπου ο καθένας μπορεί να νοικιάσει το σπίτι ή τον… καναπέ του σε κάποιον ταξιδιώτη για μερικές ημέρες ώστε εκείνος να αποφύγει τα υπερβολικά κόστη ενός ξενοδοχείου, έχει κερδίσει υπερβολική δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια, εξασφαλίζοντας πολλούς φανατικούς φίλους, αλλά και αρνητικές κριτικές από άτομα που βρίσκουν την ιδέα αρκετά… επικίνδυνη. Όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, η κινδυνολογία είναι λιγάκι υπερβολική και, όσον αφορά το πόσο ασφαλές είναι το να μείνεις σε ένα σπίτι ενός “αγνώστου” σε μία ξένη πόλη, η απάντηση δίνεται από την “κοινή λογική” αλλά και τις “εγγυήσεις” που σου παρέχει κάθε τέτοια κοινότητα, η οποία επιτρέπει τις δημόσιες κριτικές μέσα από τα reviews που θα διαβάσεις. Όλα αυτά, βέβαια, δεν είναι της παρούσης, αλλά απλά μία άποψη για το Airbnb που έχει κερδίσει τα βλέμματα της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, κυρίως χάρη στο νέο λογότυπό του.

    airbnb-new-logo

    Αυτό το ιδιαίτερο νέο logo που βλέπετε, λοιπόν, στην παραπάνω φωτογραφία είναι το ολοκαίνουριο λογότυπο της Airbnb. Με περίεργο σχήμα αλλά και ξεχωριστές… καμπύλες δεν άργησε να προκαλέσει ιδιαίτερες… παραπομπές στον κόσμο (από μία καρδιά έως… γεννητικά όργανα), κάποιες από τις οποίες γρήγορα σχηματοποιήθηκαν σε λογότυπα “παρωδίες” που κυκλοφόρησαν ανά το Διαδίκτυο. Ιδού κάποια από τα πιο… σεμνά.

    bearbnb

    airbnb-logo-parody3

    airbnb-logo-parody2

    Σύντομα, αυτά έγιναν τόσο πολλά, ώστε δημιουργήθηκε ακόμη και ένα ολόκληρο Tumblr page που τα περιλαμβάνει.Μπορείτε να το δείτε εδώ , αφού, βέβαια, πρώτα σας σημειώσουμε ότι αρκετά από αυτά, για τους προφανείς λόγους, είναι NSFW.

    airbnb-logo-parody

    Κάποια, ωστόσο, είναι αρκετά αστεία αλλά και ευρηματικά, χωρίς να γνωρίζουμε, φυσικά, αν ενθουσιάζουν τους επικεφαλής του startup. Ειδικότερα αυτό που ακολουθεί, το οποίο είναι από τα πιο επιτυχημένα, δύσκολα θα το βλέπαμε σε κάποια διαφήμιση του Airbnb. (χμμμ…)

    airbnb-logo-parody5

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles