15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Αν εργάζεσαι στη Google, πρόσεξε πριν ζητήσεις κάτι extreme για το γραφείο σου… Θα το έχεις!

    Κι όμως… Μπορεί να ζεις στην Ελλάδα της κρίσης και της ανάπτυξης που όλο ακούς κι όλο δεν έρχεται ποτέ, κάπου στον πλανήτη, ωστόσο, υπάρχουν εταιρείες και εργασιακά περιβάλλοντα πραγματικά αξιοζήλευτα.

    Η Google έχει παράδοση στα γραφεία σε όλο τον κόσμο τα οποία πραγματικά βλέπεις σε φωτογραφίες και ζηλεύεις, απ’ ό,τι φαίνεται όμως τα καταφέρνει εξίσου καλά και στην εκπλήρωση των επιθυμιών των εργαζομένων της. Ακόμη κι αν είναι... “πιο ακραίες πεθαίνεις”.

    Sydney Monorail-02

    Και κάπως έτσι κάτι που ξεκίνησε ως ένα αστείο του Paul Cowan που εργάζεται στα γραφεία της Google στο Sydney της Αυστραλίας έγινε μία… πραγματικότητα.

    Ο Cowan μία μέρα αποφάσισε να συμπληρώσει στο ticket system της εταιρείας, όπου συνήθως αναφέρουν προβλήματα στα κτίρια που δουλεύουν (π.χ. το ασανσέρ έχει χαλάσει στην τάδε πτέρυγα), την επιθυμία του να συνδέσουν τα τρία γραφεία της εταιρείας στην πόλη με… υπέργειο monorail. Το έκανε φυσικά για πλάκα… κι όμως η απάντηση που πήρε ήταν σοβαρή από τον υπεύθυνο που του ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει.

    Τίποτα περίεργο έως εδώ, μέχρι που μία ωραία μέρα τον κάλεσαν στο γραφείο του υπευθύνου, για να του αναφέρουν ότι αποφάσισαν τελικά να εγκαταστήσουν ένα εγκαταλελειμμένο monorail (όχι τη γραμμή αλλά μόνο το… βαγόνι) έξω από ένα γραφείο και να το χρησιμοποιήσουν ως ένα ιδιαίτερο meeting room.

    Και κάπως έτσι αυτό έγινε πραγματικότητα και, όπως βλέπετε στη φωτό, η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ένα “βαγόνι” από το Sydney Monorail κοσμεί τώρα τα γραφεία της Google.

    Sydney Monorail-01

    Το monorail που βλέπετε κόστισε στη Google περί τις 250.000 δολάρια (!), με τον Paul Cowan να περιγράφει στο λογαριασμό του στο Google+ την όλη ιστορία και να αναρωτιέται αν, τελικά, δουλεύει σε μία μαγική εταιρεία, κάτι σαν το Willy Wonka Chocolate Factory. Χμμ… Εδώ που τα λέμε, μάλλον ένα monorail από… σοκολάτα θα ήταν πιο ιδανική προσφορά για τους υπαλλήλους της. Αφήστε που θα ήταν και πιο.. οικονομικό.

    Δείτε ένα timelapse από την τοποθέτηση του monorail στα γραφεία της Google!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles