BREAKING

Οι Anonymous στέκονται δίπλα στους Έλληνες για δύο μέρες διαμαρτυρίας

Υποστηρικτές των Anonymous από όλο τον κόσμο ανακοίνωσαν ότι δηλώνουν την συμπαράστασή τους στην Ελλάδα και τους Έλληνες, ξεκινώντας μία επιχείρηση που θα διαρκέσει για δύο ημέρες, που θα περιλαμβάνει επιθέσεις σε ιστοσελίδες της Κυβέρνησης και των Υπουργείων.

Η πλήρης λίστα στόχων δεν έχει διαρρεύσει ακόμα, αλλά φαίνεται πως στο στόχαστρο των υποστηρικτών της ιντερνετικής κολεκτίβας θα βρεθούν αρκετά gov.gr sites. Στόχος των υποστηρικτών των Anonymous είναι να ξεκινήσει μία online διαμαρτυρία για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Την ανεργία , την ανέχεια, τον κόσμο που φτάνει σε απόγνωση λόγω της παρατεταμένης οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρικτές αυτής της μαζικής κίνησης ακτιβισμού στο διαδίκτυο, στέκεται με προσοχή στα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα. Αξιοσημείωτο ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά την διάρκεια του κοινωνικού αναβρασμού και των επεισοδίων που σημειώνονταν στο κέντρο της Αθήνας, στην πλέον μαζική συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών που είχαμε δει τα τελευταία χρόνια, έγιναν μαζικές επιθέσεις σε κυβερνητικά sites και σελίδες κομμάτων, ενώ συχνά μέλη της κολεκτίβας από όλο τον κόσμο, έχουν οργανώσει επιθέσεις με στόχο να κινητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν τον κόσμο προκειμένου να εκφράσει την αντίρρησή του σε όσα συμβαίνουν στην χώρα μας.

Για όλες τις εξελίξεις που θα προκύψουν από την συντονισμένη επίθεση που θα ξεκινήσει σήμερα, θα σας κρατάμε ενήμερους.

Ακολουθεί το μήνυμα των Anonymous

Κυβέρνηση της Ελλάδας,
Είμαστε οι Anonymous.

Παρακολουθούμε πραγματικά συγκλονισμένοι τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Γνωρίζουμε για τους εκατομμύρια ανέργους, γνωρίζουμε για τα συσσίτια στα σχολεία, γνωρίζουμε για τις άθλιες συνθήκες που έχετε αναγκάσει τον λαό σας να ζει. Γνωρίζουμε για το πώς γελοιοποιείτε έναν ολόκληρο λαό μόνο και μόνο για να κάνετε τα χατίρια των μεγαλοτραπεζιτών φίλων σας. Γνωρίζουμε για τις 3,000 αυτοκτονίες Ελλήνων. Ας είναι αναπαυμένοι.
Γνωρίζουμε για τις απολύσεις, για τις μειώσεις, γνωρίζουμε για τα νέα μέτρα που ετοιμάζεστε να φορτώσετε στις πλάτες του λαού σας, ενός λαού που πεινάει.
Όταν οι Έλληνες θα αποφασίσουν να διεκδικήσουν την Ελευθερία τους να ξέρετε ότι εμείς θα σταθούμε δίπλα τους.
Εμείς, σαν Anonymous σας δίνουμε την #OpGreek Ministries.
Για 2 μέρες θα διαμαρτυρόμαστε με τον τρόπο που εμείς σαν Anonymous ξέρουμε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε έναν λαό που υποφέρει κλείνοντας τις προσβάσεις σε όλα σας τα υπουργεία.
Οι Έλληνες σηκώνουν πλακάτ στους δρόμους και εμείς στο Internet. Κ σας θυμίζουμε… τον αγαπάμε αυτόν τον πόλεμο.

We are Anonymous
United as one but fighting as many
We are Legion
Expect Us.

Πηγή: Anonymous - #OpGreece

Update: 20:44 Το event, η κινητοποίηση των Anonymous για σήμερα έχει αναβληθεί εξαιτίας της ανακοίνωσης για δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον μελών της κολεκτίβας εδώ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του secnews.gr, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα και άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον Ελλήνων υποστηρικτών των Anonymous. Αιτία; Τα στοιχεία ατόμου που διέρρευσαν οι Anonymous, και τον κατηγορούν για προσέγγιση ανηλίκων κοριτσιών μέσω Facebook. Οι Έλληνες μέλη της ιντερνετικής κολεκτίβας, έδωσαν τα στοιχεία του συγκεκριμένου ατόμου στη δημοσιότητα, έπειτα από την απραξία των αρχών στις οποίες είχαν στείλει τα ίδια στοιχεία και την καταγγελία. Ο νόμος ορίζει ότι απαγορεύεται η δημοσιοποίηση στοιχείων ατόμων που βρίσκονται υπό δικαστική διερρεύνηση μεν, αν και ο κανόνας αυτός έχει καταπατηθεί αρκετές φορές από τις αστυνομικές αρχές τελευταία, ειδικά σε περιπτώσεις που αφορούν παιδόφιλους. Θα είναι ενδιαφέρον πάντως να δει κανείς αν η δικαστική διερρεύνηση που διέταξε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επεκταθεί πέρα από την δημοσιοποίηση των στοιχείων του εν λόγω ατόμου και θα φτάσει στην ουσία του θέματος που είναι η δραστηριότητά του ως παιδόφιλος.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment