15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Απολογισμός του προγράμματος «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για Μικρές Κυπριακές Επιχειρήσεις»

    Τον απολογισμό του προγράμματος «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για Μικρές Επιχειρήσεις» (Advice for Small Businesses – ASB) ανακοίνωσαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (ΥΕΕΒΤ). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που εμπίπτει στο πλαίσιο τριετούς συνεργασίας, ξεκίνησε από τον Μάιο του 2017, με στόχο τη στήριξη μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων (ΜμΕ), οι οποίες είναι εγγεγραμμένες και δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν , κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιουνίου 2017-Δεκεμβρίου 2018, η EBRD επιχορήγησε 56 έργα αγοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών από ντόπιους επαγγελματίες, εκ των οποίων τα 19 έχουν ολοκληρωθεί. Το συνολικό κόστος των έργων αυτών ανέρχεται στις €610 χιλιάδες, με το ποσό των επιχορηγήσεων να ισοδυναμεί με €390 χιλιάδες.

    Να σημειωθεί ότι οι ΜμΕ που επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα δραστηριοποιούνται σε περισσότερους από 10 τομείς, συμπεριλαμβανομένου του χονδρικού και λιανικού εμπορίου (23%) και παραγωγής τροφίμων και ποτών (16%). Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που αγοράσθηκαν από τις επωφελούμενες ΜμΕ σχετίζονται με την διαχείριση ποιότητας (34%), το μάρκετινγκ (18%), τη στρατηγική (18%) και τον οργανωτικό σχεδιασμό (16%).

    Το συνολικό κόστος της επιχορήγησης 3 έργων αγοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών από διεθνείς επαγγελματίες, που βρίσκεται υπό εξέλιξη, ανέρχεται στις €170 χιλιάδες, με τις επιχορηγήσεις να ανέρχονται συνολικά στις €150 χιλιάδες. Οι επωφελούμενες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται κυρίως σε δημιουργικούς τομείς, στον τομέα αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και στον τομέα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles