21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple κάνει σχέδια για τη μελλοντική χρήση του NFC των iPhone 6!

    H Apple μπορεί να καθυστέρησε αρκετό καιρό, όμως τελικώς προχώρησε στην υιοθέτηση της NFC τεχνολογίας στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Παρόλα αυτά, οι fans της Apple με μεγάλη τους λύπη πληροφορήθηκαν ότι η NFC λειτουργία των νέων ναυαρχίδων της, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά με την υπηρεσία Apple Pay, η οποία επιτρέπει τη διενέργεια mobile πληρωμών.

    NFC_Tech_iphone6

    Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες που μας έρχονται από αξιόπιστες πηγές, η Apple έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να χρησιμοποιήσει την NFC λειτουργία των νέων της smartphones και σε άλλους τομείς, πέραν του Apple Pay. Τα μεγάλα μυαλά του Cupertino έχουν σκεφτεί ένα σχέδιο, ώστε να χρησιμοποιούνται τα iPhone 6 για την απόκτηση πρόσβασης σε χώρους υψίστης ασφαλείας ή να λειτουργούν ως ένα είδος “κινητών εισιτηρίων” για διάφορα μεγάλα αθλητικά events. Ακόμη περισσότερο έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα νέα iPhones στις καθημερινές μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μάλιστα, πρόσφατα η Apple ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τα ξενοδοχεία Starwood, όπου οι πελάτες του ξενοδοχείου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα ως ηλεκτρονικά κλειδιά για να ανοίγουν τις πόρτες των δωματίων τους (μόνο που σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται το Bluetooth και όχι το NFC).

    Κρίνοντας από τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι η Apple επιχειρεί να ενδυναμώσει τις NFC δυνατότητες που φέρουν τα νέα iPhones, προσθέτοντας συνεχώς νέες χρήσεις που θα κάνουν ακόμη πιο χρήσιμες και ελκυστικές τις συσκευές της στο ευρύ κοινό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles