15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Art Camera. Η high-res κάμερα της Google για φωτογραφίες ανάλυσης “gigapixel”! (vid)

    Πριν την πρεμιέρα (ναι, ναι! σήμερα) του μεγάλου event για την Google μέσα στη χρονιά, του Google I/O 2016, η εταιρεία ανακοινώνει μία νέα κάμερα υψηλής ανάλυσης που μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες ανάλυσης “gigapixel”. Μη χαίρεστε ωστόσο ακόμη, καθώς δεν είναι ακριβώς για όλους εμάς…

    screen-shot-2016-05-17-at-10-38-27-am

    Ονομάζεται Art Camera και έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες του Google Cultural Institute, ώστε να φωτογραφίζει έργα τέχνης από μουσεία σε όλους τους κόσμους για το αρχείο της Google. Η εταιρεία μάλιστα έχει κατασκευάσει 20 Art Cameras γι’ αυτούς τους σκοπούς.

    Είναι τόσο ισχυρή, σύμφωνα με την Google, που μπορείτε να κάνετε ζουμ και να δείτε κάθε λεπτομέρεια, κάθε σταγόνια και πινελιά λαδομπογιάς σε πίνακες ζωγραφικής, όπως τα αριστουργήματα του Van Gogh.

    van-gogh-art-camera

    Φωτογραφίζει ίντσα-ίντσα κάθε έργο ώστε να συλλάβει εξαιρετικά υψηλές αναλύσεις κάθε τμήματος της εικόνας και στη συνέχεια αποστέλει τις εικόνες στους διακομιστές της Google για “συρραφή”. Η διαδικασία παίρνει ώρες…

    Το αρχείο της Google έχει περισσότερα από 1.000 έργα τέχνης στον κατάλογό του από συλλογές σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να το εξερευνήσετε εδώ.

    Δείτε την Art Camera στο ακόλουθο video

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles