21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Αυτά είναι τα νέα iPod touch & iPod nano

    Μπορεί το «όνομα» στο πολυαναμενόμενο event της Apple να ήταν το iPhone 5, ωστόσο η εταιρεία από το Κουπερτίνο δεν έμεινε σε αυτό αφού συν τοις άλλοις παρουσίασε τις νέες εκδόσεις των iPod touch & iPod nano.

    Τα iPod touch πέμπτης γενιάς σε πλήρη παράταξη!
    iPod touch

    Με το iPod touch, η αλήθεια είναι πως η Apple είχε δύσκολο έργο. Οι πωλήσεις της συσκευής έχουν καιρό τώρα πάρει την κατιούσα και αυτό οφείλεται τόσο στο iPhone, όσο και στο iPad (σε απλά ελληνικά, «κανιβαλισμός»). Ως εκ τούτου, η νέα του έκδοση θα έπρεπε αν μη τι άλλο να είναι κι αυτή με τη σειρά της βελτιωμένη, και ελκυστική. Και ήταν!

    Από πλευράς design το νέο iPod touch πέμπτης γενιάς μοιάζει στο iPhone 5. Η Retina οθόνη των 4 ιντσών με την ανάλυση των 1136×640 pixels παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, αν και η συσκευή είναι τρομακτικά λεπτή και απίστευτα ελαφριά –το βάρος της δεν ξεπερνά τα 88 γραμμάρια μόλις! Με το χαρακτηριστικό φινίρισμα από ανοδιωμένο αλουμίνιο, προσφέρει εξαιρετική αίσθηση στην αφή και κορυφαία ποιότητα κατασκευής –περισσότερα όταν το πιάσουμε στα χέρια μας.

    Μέσα του κρύβει έναν A5 με διπύρηνες CPU και GPU και την Apple να ισχυρίζεται ότι τα γραφικά είναι 7 φορές καλύτερα σε σχέση με αυτά του αμέσως προηγούμενου iPod touch. Η f/2.4 κάμερα της συσκευής παίζει στα 5MP προσφέροντας και LED φλας, την ώρα που το «παρών» δίνουν όλες οι… σέξι λειτουργίες της Apple όπως το Shared Photo Streams και το Panorama Shot ενώ προσφέρεται και δυνατότητα επεξεργασίας βίντεο στα 1080p. Έρχεται με Siri και η μπαταρία, τέλος, αντέχει περί τις 40 ώρες παίζοντας τα αγαπημένα σας κομμάτια ή 8 ώρες προβάλλοντας βίντεο.

    Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, στα 32GB και τα 64GB με τιμές και αντίστοιχα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Θα διατεθεί δε σε πέντε χρώματα (μαύρο, μπλε, κίτρινο, κόκκινο και ασημί του αλουμινίου) τον Οκτώβριο.

    Με νέο design, μεγαλύτερη οθόνη και κάμποσα καινούρια στοιχεία, τα «φρέσκα» iPod nano αποτελούν δελεαστικές προτάσεις σε σούπερ cool χρώματα!
    iPod nano

    Η Apple αποφάσισε να επανεξετάσει και το θέμα του iPod nano παίρνοντας κάποιες γενναίες αποφάσεις. Κατ’ αρχάς, κόντρα στην ίδια τη φύση της συσκευής, μεγάλωσε την οθόνη της η οποία πλέον είναι της τάξης των 2,5 ιντσών, με λειτουργία multi-touch και δυνατότητα προβολής widescreen βίντεο. Αυτό, σε συνδυασμό με την ύπαρξη ενός κουμπιού «home» (κάνει ό,τι και στα υπόλοιπα iΠροϊόντα: σας μεταφέρει στο αρχικό μενού) ακριβώς από κάτω της, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του μεγέθους της συσκευής σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη γενιά με το πάχος ωστόσο να μειώνεται αισθητά (5,4 χιλ. έναντι 8,78 χιλ.).

    Πέραν της οθόνης, η Apple διαρρηγνύει τα ιμάτιά της πως το νέο iPod nano έβδομης -αισίως- γενιάς έχει και καλύτερη μπαταρία αφού προσφέρει έως και 30 ώρες αυτονομίας σε κατάσταση αναπαραγωγής μουσικής. Υποστηρίζει δε Bluetooth για ασύρματη σύνδεση ακουστικών και συστημάτων ψυχαγωγίας αυτοκινήτου ενώ έρχεται με ενσωματωμένο αισθητήρα Nike+ και FM ραδιόφωνο. Θα συνοδεύεται από τα καινούρια ακουστικά της Apple ενώ θα κυκλοφορήσει σε επτά διαφορετικά χρώματα (μαύρο, κόκκινο, ασημί του αλουμινίου, κίτρινο, μπλε, πράσινο, μωβ).

    Η διάθεση του iPod nano θα ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο με το μοντέλο των 16GB να στοιχίζει περί τα .

     

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles