18.1 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
More

    Bard: Το AI chatbot της Google έμαθε να… μιλάει

    Νέες δυνατότητες απέκτησε το Bard της Google, μετά τον τελευταίο γύρο ενημερώσεων του ΑΙ chatbot. Το εργαλείο πλέον έρχεται με διευρυμένη γλωσσική γνώση, διαφοροποιημένους ελέγχους απόκρισης και τη δυνατότητα απόκρισης σε προφορικό λόγο εκτός από το κείμενο. Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί τώρα να συνομιλεί σε δεκάδες γλώσσες. Οι χρήστες μπορούν πια να συνομιλούν με το Bard σε αραβικά, κινέζικα, γερμανικά ή ισπανικά και να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα από περισσότερα μέρη του πλανήτη, όπως η Βραζιλία και όλη η Ευρώπη.

    «Καθώς φέρνουμε τον Bard σε περισσότερες περιοχές και γλώσσες με την πάροδο του χρόνου, θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις Αρχές AI ως οδηγό, να ενσωματώνουμε τα σχόλια των χρηστών και να λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων των ανθρώπων», αναφέρει σχετική ανάρτηση.

    Το chatbot έχει επίσης μερικά νέα multimodal eyes, που του δίνουν την ικανότητα να ερμηνεύει εικόνες που πέφτουν στη συνομιλία. Οι χρήστες μπορούν πλέον ευκολότερα και ταχύτερα να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα περιεχόμενα της εικόνας ή να δημιουργήσουν περιεχόμενο όπως λεζάντες που βασίζονται σε αυτήν. Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται προς το παρόν μόνο στα αγγλικά. Η λήψη των πληροφοριών και του κώδικα που δημιουργεί ο Bard δεν είναι πλέον τόσο δύσκολη. Από σήμερα, οι χρήστες θα μπορούν να εξάγουν κώδικα Python που δημιουργείται από τον Bard στο Replit, εκτός από το Colab. Θα μπορούν επίσης να αντιγράφουν και να μοιράζονται τμήματα μεμονωμένων συνομιλιών με άλλους χρήστες.

    Διαβάστε επίσης:

    Flex καλοκαίρι με εκπτώσεις έως -40% smartphones και αξεσουάρ ήχου από τη Vodafone (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles