16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    BBC Micro Bit. Ο… απόγονος του θρυλικού BBC Micro θέλει να εισάγει τα 7χρονα στο coding

    Παραπέμποντας στο “θρυλικό” BBC Micro της δεκαετίας του ’80, ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε, πριν λίγες μέρες, το φιλόδοξο project του “Make it Digital”, που έχει ως στόχο να εξοπλίσει 1 εκατομμύριο μαθητές στο Ηνωμένο Βασίλειο με ένα νέο micro-computer που ονομάζεται Micro Bit.

    bbc-micro-bit
    Η prototype εμφάνιση του Micro-Bit. Από το BBC διευκρινίζουν ότι η συσκευή ενδέχεται να αλλάξει (ακόμη και το όνομά της).

    Τον προσεχή Σεπτέμβριο, το project θέλει να διαθέσει στους επτάχρονους της χώρας το Micro Bit, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο τους εργαλείο στην προσπάθεια να κάνουν τα “παρθενικά” τους βήματα στο coding. Σκεφτείτε ένα micro-computer σαν το Raspberry Pi σε μέγεθος όσο το μισό μίας… πιστωτικής κάρτας. Φυσικά, είναι μία basic πρόταση: απλά ένα chip με μερικά LEDs, ένα micro-USB port, καθώς και τροφοδοσία από μία μπαταρία ρολογιού.

    Τα παιδιά μπορούν να το συνδέσουν σε έναν υπολογιστή και να προγραμματίζουν τα LEDs να γράφουν το όνομά τους ή ένα άλλο μήνυμα. Μπορεί να μην είναι κάτι το σπουδαίο ως specs, αλλά η ιδέα του project, που μάλιστα χρηματοδοτείται από πολλούς συνεργαζόμενους κατασκευαστές, είναι το σημαντικότερο. Ένας χαριτωμένος τρόπος, ώστε τα παιδιά στη χώρα να παρακινηθούν από μία “τρυφερή” ηλικία να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό και να εμπνευστούν από τον κόσμο των υπολογιστών και τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει.

    BBC Micro
    Το “θρυλικό” BBC Micro των 80’s

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles