15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Δες πώς επινοήθηκε το φωτόσπαθο, από τον ίδιο τον George Lucas (video)

    Αξιοπρεπής fan του Star Wars χωρίς ένα τουλάχιστον φωτόσπαθο, δεν θα πρέπει να τολμά να ορίζεται ως fan. Ακόμα κι αν δεν επιδίδεστε σε cosplays, το φωτόσπαθο αποτελεί την επόμενη γενιά του πειρατικού σπαθιού με το οποίο έπαιζαν τα παιδιά προηγούμενων δεκαετιών και έκαναν όνειρα ότι ήταν «σπουδαίοι». Ε, κάπως έτσι λέει και ο George Lucas σκέφτηκαν και την δημιουργία του φωτόσπαθου, επηρεασμένοι από τις πειρατικές ταινίες της δεκαετίας του 1940.

    Darth_Vader

    Το βίντεο Birth of the Lightsaber, είναι ένα 15λεπτο feature που συμπεριλαμβανόταν στο boxset της σειράς ταινιών Star Wars που κυκλοφόρησε το 2004, αλλά είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί «ελεύθερο» στο διαδίκτυο.

    Και είναι ενδιαφέρον να δείτε τον τρόπο με τον οποίο ο Lucas και η ομάδα του χρησιμοποίησαν τα οπτικά εφέ για να μεταμορφώσουν (με τρομερή δουλειά στο post production φυσικά) απλά μπαστούνια ή σπαθιά, στα φωτόσπαθα με τα οποία παίζουμε ακόμα, ακόμα κι εμείς, τα μεγάλα παιδιά. Αλλά ακόμα και η εξιστόρηση του sound designer, για τον τρόπο που επινόησε τον ήχο του φωτόσπαθου στην ταινία.

    Πάντως, ο Obi Wan Kenobi είχε δίκιο. To φωτόσπαθο είναι ένα κομψό όπλο για την εποχή του πολιτισμού. May the force be with you και απολαύστε το 15λεπτο βίντεο, παρακάτω.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles