15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Θα γίνει ο Bono ο πλουσιότερος μουσικός στον κόσμο;

    Πρεμιέρα χθες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για τη μετοχή του Facebook και μία από τις ειδήσεις που κυκλοφόρησαν σχετικά με τη μεγάλη διαπραγμάτευση αφορούσε κάτι διαφορετικό από τον Mark Zuckerberg και την εταιρεία του – και συγκεκριμένα τον διάσημο frontman των U2, Bono.


    Το 2009, ο δημοφιλής μουσικός αγόρασε το 2,3% των μετοχών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, μέσω της επενδυτικής εταιρείας του, Elevation Partners, έναντι 90 εκατ. δολαρίων. Με τη δημόσια εγγραφή του Facebook, όμως -που υπολογίζεται ως η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ- οι μετοχές αυτές αποκτούν πλέον αξία 1.5 δισ. δολάρια. Άμεσα, λοιπόν, τα δημοσιεύματα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sites έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τον Bono ως τον πλουσιότερο rockstar στον κόσμο, τη στιγμή που ο πιο πλούσιος μουσικός έως σήμερα ήταν ο Paul McCartney, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 1.05 δισ. δολάρια.

    Bono (σε συνέντευξή του στην αμερικανική τηλεόραση): "Δεν είμαι ο πλουσιότερος μουσικός στον κόσμο"

    Ο Bono, πάντως, δε φαίνεται να συμφωνεί με αυτή την τοποθέτηση. Παραδέχεται μεν ότι η εταιρεία του έχει επενδύσει αυτά τα χρήματα σε μετοχές του Facebook, σημειώνει, όμως, ότι αυτό έγινε για λογαριασμό άλλων επενδυτών και όχι με δικά του χρήματα, συμπληρώνοντας, μάλιστα, ότι η περιουσία των Beatles είναι “άφταστη” από όλους.

    Σε κάθε περίπτωση, ο frontman των U2 πρέπει να είναι χαρούμενος από την επιτυχημένη IPO του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, η οποία σίγουρα θα προσθέσει πολλά στην έτσι κι αλλιώς τεράστια περιουσία του που φαίνεται ότι φτάνει τα 900 εκατ. δολάρια, μετά από 30 περίπου χρόνια επιτυχημένης καριέρας. Μόνο η περιοδεία “360” του group, η πιο πετυχημένη του 2011, υπολογίζεται πως προσέφερε στο συγκρότημα περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια.

    Πηγές: Business Insider,  Huffington PostEntertainment On Today

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles