21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    DIH²: Έως και 248 χιλ. ευρώ σε κοινοπραξίες ΜΜΕ για υιοθέτηση των τεχνολογιών ρομποτικής στη βιομηχανική παραγωγή και τη μεταποίηση

    robot-3

    Την πρώτη ανοικτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για την ενθάρρυνση της υιοθέτησης τεχνολογιών ρομποτικής στον τομέα της μεταποίησης και της βιομηχανικής παραγωγής, εγκαινίασε πριν από λίγες μέρες το πανευρωπαϊκό δίκτυο DIH², στο οποίο συμμετέχουν 26 συνολικά κέντρα ψηφιακής καινοτομίας (DIH) για την ευέλικτη βιομηχανική παραγωγή, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το Κυπριακό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας CyRIC (Cyprus Research & Innovation Center Ltd, που συμμετέχει ως συντονιστής του κόμβου ψηφιακής καινοτομίας για την Κύπρο (CyDIHub).

    Αναλυτικότερα, το DIH² που αποτελεί έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020, θα διανείμει έως και €248,000 σε κοινοπραξίες που θα απαρτίζονται  από οργανισμούς/ερευνητικά κέντρα/εταιρείες τεχνολογίας και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις ΜΜΕ ή Εταιρειών Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης (Mid-caps) από τον τομέα της μεταποίησης και βιομηχανικής παραγωγής, για να υιοθετήσουν τεχνολογίες ρομποτικής στη παραγωγή. Κάθε κοινοπραξία θα πρέπει να έχει μέγιστο αριθμό τα 3 μέλη, ένα εκ των οποίων θα πρέπει απαραίτητα να είναι παροχέας τεχνολογίας (π.χ. μία νεοσύστατη εταιρεία, μικρομεσαία επιχείρηση ΜΜΕ, ερευνητικό οργανισμό ή οποιοσδήποτε παροχέα τεχνολογίας) και μια ΜΜΕ παραγωγής ή εταιρεία μεσαίου μεγέθους.

    Πρώτιστος στόχος της 1ης ανοικτής πρόσκληση DIH² είναι η άρση των φραγμών επιστημονικής γνώσης και των οικονομικών πόρων έτσι ώστε οι  ΜΜΕ και τα Mid-Caps να καθίστανται ικανές να συνεργαστούν με τους παρόχους τεχνολογίας. Παράλληλα, οι πάροχοι τεχνολογίας θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τις εταιρείες για να ενσωματώσουν τις ρομποτικές λύσεις και να διευκολύνουν την υιοθέτηση μιας πιο ευέλικτης διαδικασίας παραγωγής προϊόντων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles