17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Do it like Apple: 40 εκ. δολάρια σε χρυσό κέρδισε με την ανακύκλωση παλιών iPhones!

    Μάλλον έχουμε έναν ακόμα λόγο να το… «ρίξουμε» στην ανακύκλωση, αν αληθεύουν (που αληθεύουν φυσικά) τα ευρήματα της έκθεσης περιβαλλοντικής ευθύνης που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Apple – ως όφειλε να το κάνει σαν εταιρία της Silicon Valley. 

    screen-shot-2014-07-09-at-5-07-11-pm

    Σύμφωνα με αυτά η εταιρία κατάφερε μέσα στο 2015 να συγκεντρώσει πληθώρα από μέταλλα από iPhones/iPads που ανακυκλώθηκαν με εντυπωσιακά οφέλη τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την ίδια την εταιρία. Έτσι κατά τη διάρκεια του προγράμματος ανακύκλωσης συσκευών για το 2015, η Apple συγκέντρωσε 27.831 τόνους μη επεξεργασμένων υλικών από ανακυκλωμένες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου και ενός τόνου χρυσού (!) η αξία του οποίου με τις τρέχουσες τιμές αγγίζει τα 40 εκ. δολάρια! Εκτός από αυτά, η εταιρία από το Cupertino συγκέντρωσε επίσης χαλκό αξίας 6.4 εκ δολλαρίων και αλουμίνιο αξίας 3.2 εκ δολλαρίων! 

    Τα τελευταία χρόνια η Apple έχει αλλάξει σημαντικά την στάση της απέναντι στο περιβάλλον (ευτυχώς) και μαζί με άλλες εταιρίες κολοσσούς στον χώρο πρωτοστατεί στην μάχη υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος… αλλά βάζει και το «κατιτίς» της στην άκρη όπως βλέπετε!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles