19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    €2,4 δισ. δαπανούνται ετησίως για την προμήθεια φορτιστών: Σημαντική μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων θα φέρει η χρήση κοινού φορτιστή για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές

    Η μείωση της παραγωγής και της απόρριψης νέων φορτιστών από την υιοθέτηση της  πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενιαίο φορτιστή για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, εκτιμάται ότι θα περιορίσει την ποσότητα των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού κατά σχεδόν χίλιους τόνους ετησίως. Παράλληλα, η εφαρμογή του νέου αυτού μέτρου, αναμένεται να αποφέρει και άλλα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη όπως η μέσω της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά περίπου 180 kt ισοδύναμου CO2 ετησίως.

    Να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δαπανούν ετησίως περίπου €2,4 δισ. για την προμήθεια φορτιστών, που διατίθενται και πωλούνται στην αγορά ως ανταλλακτικό αξεσουάρ. Κατά μέσο όρο, οι Ευρωπαίοι κατέχουν περίπου τρεις φορτιστές κινητών τηλεφώνων, εκ των οποίων τους δυο, τους χρησιμοποιούν σε τακτική βάση. Οι απορριπτόμενοι και αχρησιμοποίητοι φορτιστές εκτιμάται ότι αποτελούν έως και 11.000 τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού ετησίως.

    Υπενθυμίζεται ότι με την πρόσφατη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναθεώρηση της Οδηγίας για τον ραδιοεξοπλισμό, προνοείται ότι η θύρα φόρτισης και η τεχνολογία ταχείας φόρτισης των συσκευών θα πρέπει να εναρμονιστούν ώστε η USB-C να καταστεί ενιαία πρότυπη θύρα για όλα τα “έξυπνα” τηλέφωνα, τα tablets, τις φωτογραφικές μηχανές, τα ακουστικά, τα φορητά ηχεία και τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.

    Διαβάστε επίσης: Ε.Ε: Κοινός φορτιστής για κινητά και συσκευές – Ποια θέση πήρε η Apple

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles