21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός Angela Lansbury

    Η αγαπημένη ηθοποιός Angela Lansbury, που μεγάλωσε αρκετές γενιές άλλοτε ως κατάσκοπος από τη Σοβιετική Ένωση άλλοτε ως τσαγέρα που τραγουδά, έφυγε από τη ζωή χτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογενείας της.

    H ανακοίνωση αναφέρει: «Τα παιδιά της Dame Angela Lansbury με λύπη ανακοινώνουν ότι η μητέρα τους πέθανε ειρηνικά στον ύπνο της, στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, μόλις πέντε ημέρες πριν από τα 97α γενέθλιά της».

    Η Lansbury γεννήθηκε το 1925 στο Λονδίνο και ήταν γόνος μεσοαστικής οικογένειας. Το 1940 προκειμένου να αποφύγει τον πόλεμο μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε υποκριτική στη Νέα Υόρκη. Κέρδισε 5 Tony Awards, με πιο πρόσφατο αυτό του 2009 για την ερμηνεία της στο “Blithe Spirit” του Noel Coward.

    Επίσης, βραβεύτηκε ως best musical actress το 1979 για το “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”, για το μιούζικαλ “Mame” το 1966, το “Dear World” το 1969και το “Gypsy” του 1975.

    Η ηθοποιός ήταν γνωστή και για τη δράση της στην τηλεόραση ως συγγραφέας, αφού έγραψε το κλασσικό “Murder, She Wrote” και πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες, όπως δράματα, αλλά και κινούμενα σχέδια.

    Υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου τρεις φορές για τις ταινίες Εφιάλτης (1944), Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι (1945) και Ο άνθρωπος της Μαντζουρίας (1962), ενώ τον Νοέμβριο του 2013 έλαβε Τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά της στην 7η τέχνη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Χαμένος Βασιλιάς: 13 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles