20.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
More

    Elon Musk: Έρχεται συνδρομή για όλους τους χρήστες του Χ (πρώην Twitter)

    Μια ακόμη αλλαγή αναμένεται να φέρει στο Χ (πρώην Twitter) ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, καθώς σύντομα όλοι οι χρήστες της υπηρεσίας είναι πιθανό να πληρώνουν μια μηνιαία συνδρομή. Το πλάνο της χρέωσης όλων των χρηστών του X/Twitter αναφέρθηκε στο πλαίσιο συζήτησης με «φόντο» την τεχνητή νοημοσύνη στην οποία και συμμετείχε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. “Κινούμαστε προς μια μικρή μηνιαία πληρωμή για τη χρήση του X”, δήλωσε ο Musk στο Νετανιάχου, υποστηρίζοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθεί το πρόβλημα των bots.

    Πέραν αυτού, ο Musk δεν ανέφερε το κόστος αυτής της συνδρομής ούτε το πότε θα ξεκινήσουν οι χρεώσεις. Επί του παρόντος, το συνδρομητικό πρόγραμμα X Blue κοστίζει από 8 δολάρια το μήνα. Ένα από τα κύρια προνόμια του X Blue είναι η επαληθευμένη κατάσταση ελέγχου, αν και αυτό το καλοκαίρι η εταιρεία πρόσθεσε τη δυνατότητα για τους συνδρομητές να κρύβουν το σημάδι επιλογής από τη δημόσια θέα. Τα άλλα οφέλη του X Blue περιλαμβάνουν τη δυνατότητα επεξεργασίας μιας ανάρτησης εντός ενός παραθύρου μίας ώρας, μείωση των διαφημίσεων κατά 50%, “ιεραρχημένες κατατάξεις” των αναρτήσεων ενός χρήστη σε συνομιλίες και αναζήτηση, δυνατότητα δημοσίευσης έως και 25.000 χαρακτήρων (έναντι του ορίου των 280 χαρακτήρων) και τη δυνατότητα μεταφόρτωσης βίντεο διάρκειας έως 3 ωρών ή μεγέθους έως 8 gigabyte. Οι συνδρομητές μπορούν επίσης να λάβουν ένα μερίδιο των διαφημιστικών εσόδων, αρχικά με βάση τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στις απαντήσεις των αναρτήσεών τους.

    Τον Οκτώβριο του 2022, αφού ο Musk έκλεισε τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Twitter, απέλυσε την ανώτερη διοικητική ομάδα του μέσου και ανέλαβε τη θέση του CEO. Στη συνέχεια, επέβλεψε τις μαζικές απολύσεις στο Twitter, περικόπτοντας περίπου το 80% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας. Νωρίτερα φέτος, ο Musk προσέλαβε την πρώην επικεφαλής πωλήσεων της NBCUniversal, Linda Yaccarino, ως CEO. Από τότε που εντάχθηκε στην εταιρεία τον Ιούνιο, έχει προσλάβει μια ομάδα νέων στελεχών πωλήσεων. Αλλά ο Musk διατηρεί τελικά τον έλεγχο του X/Twitter (π.χ. τον Ιούλιο μετονόμασε την εταιρεία από το αγαπημένο του γράμμα της αλφαβήτου) και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να διευθύνει τις ομάδες προϊόντων και τεχνολογίας της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Noonoouri: Η πρώτη AI virtual pop τραγουδίστρια στον κόσμο

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles