21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

    0

    Σεμινάριο με θέμα την Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, 16:00-19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.

    Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου  που διοργανώνεται από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, θα επεξηγηθούν οι βασικές πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας που ισχύει στην Κύπρο, και θα παρουσιαστούν οι διαφορετικοί τρόποι Εναλλακτικής Επίλυσης Καταναλωτικών Διαφορών καθώς και οι εγκεκριμένοι Φορείς Εναλλακτικής Επίλυσης Καταναλωτικών Διαφορών. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

    Σημειώνεται ότι η Κύπρος στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2013/11/ΕΕ, έχει εισαγάγει νέα νομοθεσία (Ν. 85(Ι)/2017) για την Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών. Η νέα νομοθεσία  στοχεύει στο να παράσχει πλήρη τομεακή καλύψει των καταναλωτών σε Φορείς Εναλλακτικής Επίλυσης Καταναλωτικών Διαφορών, έτσι ώστε οι καταναλωτές και οι έμποροι να μπορούν να επωφεληθούν από μια διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Καταναλωτικών Διαφορών προκειμένου να διευθετήσουν μια διαφορά τους (εγχώρια ή διασυνοριακή) εντός της ΕΕ ανεξάρτητα από το σχετικό τομέα της αγοράς. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles