21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας 2020: Επίκεντρο των δράσεων οι απάτες στον κυβερνοχώρο

    Οι απάτες στον κυβερνοχώρο είναι ένα από τα δύο κεντρικά θέματα του ευρωπαϊκού μήνα κυβερνοασφάλειας για το 2020. Ο Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας (European Cyber Security Month – ECSM) είναι μια εκστρατεία αφιερωμένη στην προώθηση της κυβερνοασφάλειας των πολιτών και οργανισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη, που οργανώνεται κάθε Οκτώβριο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Στόχος του ECSM είναι να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τις τρέχουσες και τις πιο συχνές και πιθανές απειλές στον κυβερνοχώρο και να επισημάνει τα απλά βήματα που μπορούν να κάνει κανείς για να προστατέψει τα προσωπικά, οικονομικά και επαγγελματικά δεδομένα. Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη και περιλαμβάνουν εργαστήρια, εκπαιδευτικά συνέδρια, διαδικτυακά σεμινάρια, παρουσιάσεις, και άλλα.

    Οι δράσεις που αφορούν την ενότητα «διαδικτυακές απάτες» θα επικεντρωθούν στο ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), τις απάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επιχειρήσεις και τις απάτες μέσω διαδικτύου. Ο στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων και των καταναλωτών για τους κινδύνους που εγκυμονούν όταν πραγματοποιεί κάποιος συναλλαγές στο διαδίκτυο και για το πώς αυτοί οι κίνδυνοι μπορούν να ελαχιστοποιηθούν.

    Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας όπου θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να προστατευτείτε από τις ηλεκτρονικές απάτες, καθώς και για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles