19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ένας σπάνιος Apple 1 του 1976, πωλείται για 365.000$!

    Ο Apple 1 είναι ένας από τους πρώτους προσωπικούς υπολογιστές που δημιούργησε ο Steve Jobs μαζί με τον Steve Wozniak στο θρυλικό γκαράζ τους στο Palo Alto. Σήμερα θεωρείται ένα κόμματι της ιστορίας των προσωπικών υπολογιστών και μάλιστα εξαιρετικά σπάνιο, για αυτό και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι πωλείται κατά καιρούς σε διάφορες δημοπρασίες για πολλά πολλά χιλιάδες ευρώ.

    Apple 1

    Πρόσφατα, ένας Apple 1 πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s έναντι του ποσού των 365.000$. Αναμφίβολα, το συγκεκριμένο ποσό μπορεί να σας φαίνεται αστρονομικό, ωστόσο δεν αποτελεί ρεκόρ, καθώς ο Apple 1 που κερδήθηκε σε δημοπρασία τον περασμένο Οκτώβριο από το ίδρυμα Henry Ford, κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 905.000$. Ωστόσο, παρόλο που οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο ότι η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου μπορεί να ξεπερνούσε ακόμη και το 1 εκατομμύριο δολάρια και αυτό γιατί σύμφωνα με τον οίκο Christie΄s, ο εν λόγω προσωπικός υπολογιστής ήταν ο μοναδικός που πουλήθηκε απευθείας από τον Steve Jobs. Ο Apple 1 διέθετε μόλις 4KB μνήμης, ενώ το συγκεκριμένο μοντέλο που δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christie’s είναι πλήρως λειτουργικό. Οι Steve Jobs και Steve Wozniak δημιούργησαν περίπου 200 Apple 1 (που αποτέλεσε τον πρώτο υπολογιστή της Apple) και αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει μόλις 50, ενώ ελάχιστοι εξ’ αυτών παραμένουν ακόμη λειτουργικοί.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles