15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Game of Thrones Iron Anniversary: 10 χρόνια από το πρώτο επεισόδιο και το HBO γιορτάζει!

    Αν και ομολογουμένως, το φινάλε του Game of Thrones άφησε πολλούς από εμας με ανεκπλήρωτα όνειρα και μερική απογοήτευση, αυτό δεν σημαίνει οτι η επική σειρά του HBO δεν ήταν μια παραγωγή που άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την τηλεόραση. Δύο χρόνια λοιπόν μετά το τέλος του 8ου κύκλου της σειράς, το HBO τιμά την επέτειο της 10ετίας από το πρώτο επεισόδιο με ένα viewing event με τίτλο “The Iron Anniversary” (δείτε το ειδικό trailer εδώ).

    Ήταν 17 Απριλίου 2011 όταν ο πιλότος της σειράς προβλήθηκε για πρώτη φορά στο αμερικανικό δίκτυο κατά συνέπεια, ήταν απολύτως λογικό οι εορτασμοί να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα. Αρχικά, στο streaming service του δικτύου, το HBO Max δημιουργήθηκε μια ειδική σελίδα (δυστυχώς δεν ειναι διαθεσιμη στη χώρα μας) με αποκλειστικό περιεχόμενο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την επέτειο.

    Συνεντεύξεις, clips και trailers που δεν είχαν βγει στον αέρα, σκηνές από τα γυρίσματα, bloopers και gag-reels, ειδικό merchandising που δημιουργήθηκε για την επέτειο και φυσικά αυτό που κάθε σειρά που σέβεται τον εαυτό της θα έπρεπε να έχει: έναν binge-watching μαραθώνιο (το event ονομαστηκε “MaraThrone”, ξεκίνησε στις 10 Απριλίου και προσκαλούσε/ προκαλούσε τους τηλεθεατές να κάνουν bing-watch και τα 73 επεισόδια της σειράς με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για 10 διαφορετικούς φιλανθρωπικούς σκοπούς (Women for Women International, World Central Kitchen, Conservation International, International Rescue Committee (IRC), UNICEF, FilmAid International, SameYou, Royal Mencap Society, National Urban League & The Trevor Project), με τη βοήθεια των ηθοποιών της σειράς.

    Στο πλαίσιο της επετείου, φανατικοί φίλοι της σειράς έλαβαν ειδικά πακέτα MaraThrone, σχεδιασμένα να “ενισχύσουν” την τηλεοπτική τους εμπειρια, όπως π.χ. oδηγίες για να παρακολουθήσουν τα επεισόδια με συγκεκριμένη σειρά για να αποκαλύψουν μυστικά ή να παρακολουθήσουν “αφιερώματα” στον αγαπημένο τους χαρακτήρα, ακολουθώντας το συνολικό τους ταξίδι, ή αφιερώματα στις πιο συγκλονιστικές σκηνές της σειράς (spoiler alert: Ο Κόκκινος Γάμος παραμένει μάλλον η πλέον “ομιτζιτιεγινετωρα” σκηνή και από τα 73 επεισόδια).

    Προς το τέλος του μήνα Απριλίου, τρία τυχερά ζευγάρια superfans που είχαν οργανώσει το γάμο τους σε θέμα Game of Thrones έλαβαν ειδικά δώρα επετείου, όπως λογοτυπημένα GOT βαρέλια με κρασί, ειδικά κατασκευασμένα δισκοπότηρα και τούρτες με τα σύμβολα των οίκων του GOT, αναλογα με τις προτιμήσεις τους. Αλλά και οι απλοί fans απέκτησαν πρόσβαση σε ειδικά κατασκευασμένα προιόντα merchandising, όπως ένα Fabergé αυγό δράκου, limited-edition Funko προϊόντα, ειδική σειρά από GOT μπύρες και φυσικά, box-sets της σειράς σε 4K Ultra HD, Blu-ray και DVD.

    Αυτός ο εορτασμός δεν είναι απλά επετειακός, αλλά αποτελεί μέρος του σχεδιασμού του ΗΒΟ ώστε να διατηρήσει τον ενθουσιασμό των θαυμαστών της σειράς ζωντανό, εν αναμονή των spinoff σειρών που ανακοίνωσε πρόσφατα το δικτυο, συμπεριλαμβανομένου και του House of the Dragon που είναι ήδη σε στάδιο παραγωγής. Η νέα σειρά θα εξετάζει γεγονότα που έλαβαν χώρα 300 χρόνια νωρίτερα και συμπεριλαμβάνει ηθοποιούς όπως οι Matt Smith, Olivia Cooke, Rhys Ifans και Sonoya Mizuno. Πραγματικά, ανυπομονούμε!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles